Cum să te pregăteşti pentru o cursă de 5 km în doar 5 săptămâni – SĂPTAMÂNA DOI

Ai trecut cu brio de prima săptămână? Atunci e momentul să treci la nivelul următor. Pentru a te ajuta în a doua săptămână, campionul României la triatlon, duatlon şi aquatlon, Ciprian Bălănescu şi specialiştii Herbalife vin cu sfaturi de antrenament şi nutriţie.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să te pregăteşti pentru o cursă de 5 km în doar 5 săptămâni - SĂPTAMÂNA DOI

Ai trecut cu brio de prima săptămână? Atunci e momentul să treci la nivelul următor. Pentru a te ajuta în a doua săptămână,  campionul României la triatlon, duatlon şi aquatlon, Ciprian Bălănescu şi specialiştii Herbalife vin cu sfaturi de antrenament şi nutriţie.

ANTRENAMENT

1. Aleargă în prima zi un kilometru şi jumătate!
2. Măreşte apoi distanţa cu aproximativ 200 de metri în fiecare zi!
3. Accelerează puţin ritmul pentru că organismul s-a acomodat cu efortul unui kilometru şi jumătate!
4. Evită suprasolicitarea! Nu uita de stretchingul de dinainte şi după antrenament!
5. Alocă-ţi o zi de pauză! Vei fi surprins când vei ajunge din nou pe pistă să observi că e mai bine şi că ţi-a lipsit.

NUTRIŢIE

1. Creşte aportul nutriţional faţă de prima săptămână pentru a face faţă distanţelor mai mari şi pentru a te revigora mai repede.
2. Ai grijă să refaci rezervele de sodiu, potasiu, calciu şi magneziu pierdute prin transpiraţie. Se găsesc în multe băuturi de revitalizare pentru sportivi, precum Hydrate şi Prolong din gama Herbalife24.
3. Nu rata vitaminele din grupul B, importante pentru a susţine metabolismul care eliberează energie. Produsele din gama de nutritie sportiva Herbalife24 au formule bogate în B1, niacină, B6, B12, biotină şi acid pantotenic.

ALTE SFATURI

1. Consumă zilnic între 6 şi 8 pahare de apă! Daca îţi este greu, poţi adăuga în apă Extract de Aloe Vera care îţi oferă o alternativă sănătoasă la băuturile carbogazoase cu mult zahăr.
2. Consumă lichide cu 15 minute înainte de a începe antrenamentul dar şi imediat după antrenament. Băutura izotonică Hydrate de la Herbalife24 este o băutură care reface echilibrul electrolitic şi furnizează şi susţine nivelul energetic prin aportul de vitamine B.
3. Nu uita că transpiraţia te ajută să-ţi scazi temperatura corpului pentru a-ţi creşte rezistenţa şi pentru a te recupera mai repede după efort.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân