Vrei să ştii cât mai ai de trăit? Poartă brăţara-minune!

Oamenii de ştiinţă britanici au creat un dispozitiv în forma unei brăţări care este capabil să estimeze numărul de ani pe care orice persoană îi mai are de trăit, informează topsante.com, citată de Mediafax.
  • Publicat:
Vrei să ştii cât mai ai de trăit? Poartă brăţara-minune!

Oamenii de ştiinţă britanici au creat un dispozitiv  în forma unei brăţări care este capabil să estimeze numărul de ani pe care orice persoană îi mai are de trăit, informează topsante.com, citată de Mediafax.


Acest test non-invaziv analizează felul în care organismul se „deteriorează” odată cu înaintarea în vârstă.

Dispozitivul analizează celulele sangvine prin intermediul pielii, celule minuscule endoteliale care sunt un indicator-cheie pentru sănătatea oricărei persoane.

Cercetătorii de la Universitatea Lancaster din Marea Britanie spun că, graţie invenţiei lor, pot să stabilească persoanele care îmbătrânesc mai repede decât ar fi normal şi pot să identifice în acelaşi timp cazurile de cancer şi demenţă.

Aneta Stefanovska, coordonatoarea proiectului, a declarat: „Acest test va fi disponibil destul de repede pentru toată lumea, pentru a fi folosit acasă. Sper că el îi va încuraja pe oameni să aibă mai multă grijă de sănătatea lor”.

Dispozitivul a primit deja brevetul de calitate şi ar putea ajunge în curând în cabinetele medicilor, care îl pot recomanda pentru a preveni apariţia anumitor probleme de sănătate, prin ţinerea sub control a anumitor parametrici şi atenţionarea pacientului în caz că există un stil de viaţă dezechilibrat şi un regim alimentar nesănătos.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”