Vedetele de televiziune “adoptă” copii cu autism

Olivia Păunescu şi Valentin Butnaru au adoptat online, pe Facebook, pentru o perioadă de trei luni, câte un copil diagnosticat cu autism. Aceştia postează în fiecare săptămană evoluţia fiecaruia dintre micuţi. Olivia l-a adoptat pe Cosmin în vârstă de 6 ani, iar Vali pe Florin, care are doar 5 ani.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vedetele de televiziune “adoptă” copii cu autism

Olivia Păunescu şi Valentin Butnaru au adoptat online, pe Facebook,  pentru o perioadă de trei luni, câte un copil diagnosticat cu autism

Aceştia postează în fiecare săptămană evoluţia fiecaruia dintre micuţi. Olivia l-a adoptat pe Cosmin în vârstă de 6 ani, iar Vali pe Florin, care are doar 5 ani. 

Copiii în cadrul programului RAFA (Raising Awareness For Autism), iniţiat de Asociaţia “Betania” din Bacău şi Centrul “Delfinul” din Roman, în parteneriat cu Ambasada Olandei la Bucureşti, au diferite activităţi cu care vă vor ţine la curent prezentatorii Observatorului Matinal.

„Autismul este o condiţie care afectează dezvoltarea socială a micuţilor. Îmi doresc să îl vizitez pe Cosmin, copilul pe care l-am adoptat online, să îi ofer un sprijin, un gând bun şi tot ce îmi stă în putinţă”, declară Olivia Păunescu.

„În România, informaţiile despre autism sunt prea puţin cunoscute, ceea ce duce la lipsa înţelegerii faţă de copiii afectaţi de autism. Vreau să cresc gradul de conştientizare a autismului şi să îi ajut pe copiii diagnosticaţi cu această boală oricând am ocazia. Mai mult, îmi planific să merg la asociaţia Betania să îl cunosc pe Florin, copilul adoptat virtual, şi să îi fiu alături”, a precizat Valentin Butnaru.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”