Un vaccin anti-Zika va fi testat pe oameni până la sfârşitului anului 2016

Un grup farmaceutic american, care a conceput un vaccin contra virusului Zika, a anunţat că va începe testele pe oameni înainte de sfârşitul anului, în speranţa că va limita răspândirea acestei epidemii, în extindere în America Latină.
  • Publicat:
Un vaccin anti-Zika va fi testat pe oameni până la sfârşitului anului 2016

Un grup farmaceutic american, care a conceput un vaccin contra virusului Zika, a anunţat că va începe testele pe oameni înainte de sfârşitul anului,  în speranţa că va limita răspândirea  acestei epidemii, în extindere în America Latină.

“În prezent, suntem pe punctul de a produce un vaccin contra Zika pentru a-l testa pe oameni înainte de finele anului ”, a declarat pentru Jeff Richardson, purtător de cuvânt al grupului Inovio Pharmaceuticals.

Această decizie intervine, potrivit acestuia, după ce testele pe animale au fost concludente. ”Testele preclinice au arătat că vaccinul sintetic contra virusului Zika provoacă răspunsuri durabile şi imune, demonstrându-şi potenţialul (…) pentru prevenirea şi tratarea infecţiilor provocate de acest virus“, se precizează în comunicatul grupului farmaceutic american.

Vaccinul a fost testat pe coabi şi rezultatele au indicat un răspuns imunitar.  În curând, vaccinul va fi testat pe maimuţe, înainte de a se trece la testele pe oameni.

Aceasta este ultima etapă, după care urmează cererea de punere pe piaţă, susţine grupul farmaceutic american Inovio.

Vaccinul anti-Zika este  sintetic, ceea ce înseamnă că el nu conţine un virus viu, ci un fragment din ADN-ul virusului şi poate, aşadar, să fie conservat prin refrigerare mai multe ore.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”