Un singur pahar de vin are efecte dramatice asupra femeilor

Femeile care consumau cel puţin 250 de mililitri de vin pe zi aveau cu 18% mai puţine şanse să rămână însărcinate.
  • Publicat:
Un singur pahar de vin are efecte dramatice asupra femeilor

Cercetătorii danezi au studiat 6.120 de femei cu vârsta între 21 şi 45 de ani care încercau să rămână gravide, din iunie 2007 până în ianuarie 2016. Toate au completat chestionare despre periodicitatea în care consumă alcool şi a băuturii pe care o consumau.

Potrivit Descoperă, în cadrul rezultatului s-a dovedit că femeile care consumau cel puţin 250 de mililitri de vin pe zi aveau cu 18% mai puţine şanse să rămână însărcinate.

Femeile care consumau o cantitate mai mică nu au experimentat nicio schimbare la nivel reproducător. Cercetătorii de la Aarhus University Hospital din Danemarca au descoperit, de asemnea, că alcoolul influenţează fertilitatea.

Reprezentanţii National Health Service din Marea Britanie au sfătuit femeile să renunţe total la alcool atunci când încearcă să rămână gravide, precum şi în momentul în care rămân gravide, deoarece există dovezi ale daunelor pe care le provoacă alcoolul asupra fetusului.

Însă unii experţii contrazic aceste rezultate, medicul Annie Britton, expert în consumul de alcool, de la Universitatea din Londra, afirmă că ,,alcoolul le oferă încredere atunci când încearcă să conceapă un copil”. Aceasta adaugă: ,,abstinenţa totală nu este un lucru necesar atunci când încerci să concepi un copil, desigur dacă este consumat cu moderaţie”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”