Tratamentul după AVC, primordial perioadei de reabilitare!

Întârzierea de peste două luni a tratamentului de recuperare după un accident vascular cerebral va dubla perioada de reabilitare, în primele opt luni de la instalarea bolii fiind nevoie de recuperare continuă zilnică, spune Cristina China, medic primar medicină fizică şi recuperare.
  • Publicat:
Tratamentul după AVC, primordial perioadei de reabilitare!

Întârzierea de peste două luni a tratamentului de recuperare după un accident vascular cerebral va dubla perioada de reabilitare, în primele opt luni de la instalarea bolii fiind nevoie de recuperare continuă zilnică, spune Cristina China, medic primar medicină fizică şi recuperare.

„Putem afirma cu tărie că există viaţă şi după accidentul cerebral. Hemiplegia, adică acea paralizie totală sau parţială a unei jumătăţi a corpului, care face imposibilă mişcarea sau alterează tonusul musculaturii membrelor, se poate trata”, susţine Cristina China, medic primar medicină fizică şi recuperare la o clinică privată. 

Recuperarea după AVC trebuie să înceapă la cel mult două luni de la apariţia bolii, a spus medicul.

Accidentele vasculare cerebrale sunt tot mai frecvente în rândul persoanelor tinere, iar diabetul, obezitatea şi colesterolul crescut sunt motivele pentru care vârsta la care apare un AVC este tot mai mică, a mai spus medicul, citând studii americane.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân