Tratament nou in lupta cu poliartrita reumatoida

Pacientii bolnavi de poliartrita reumatoida au de acum la dispozitie un nou tratament, fabricat de concernul farmaceutic elvetian Roche.
  • Publicat:
Tratament nou in lupta cu poliartrita reumatoida
Tratament nou in lupta cu poliartrita reumatoida

Pacientii bolnavi de poliartrita reumatoida au de acum la dispozitie un nou tratament, fabricat de concernul farmaceutic elvetian Roche.

RoActemra (tocilizumab) este un nou medicament destinat tratamentului pacientilor cu poliartrita reumatoida, forma moderata si severa. Lansarea unui acestui produs si in Romania ofera o speranta in plus pacientilor care sufera de aceasta boala grava, dupa cum a declarat William M. Burns, CEO al diviziei Roche Pharmaceuticals.

Multi dintre pacientii care sufera de poliartrita reumatoida nu raspund la tratamentele standard si doar cativa inregistreaza o remisiune de durata a bolii, scopul final al tratamentului in poliartrita reumatoida.

Roche va pune cat mai repede la dispozitia pacientilor aceasta noua optiune terapeutica. In Romania, specialistii estimeaza ca 1% din populatie sufera de poliartrita reumatoida.


Ce este poliartrita reumatoida?

Aceasta este o boala inflamatorie severa care afecteaza articulatiile si tesuturile din jurul articulatiilor, fiind asociata cu dureri intense si deformarea iremediabila a articulatiilor. Boala evolueaza ireversibil catre invalididate permanenta.

O boala care scurteaza viata celor afectati
Poliartrita reumatoida afecteaza peste 21 de milioane de persoane in intreaga lume, dintre care 3 milioane doar in Europa. Boala este de doua ori mai des intalnita la femei decat la barbati si poate scurta durata vietii pacientilor cu trei pana la sapte ani.

70% dintre pacientii cu poliartrita reumatoida prezinta semne de afectare permanenta a articulatiilor in doi ani de la diagnosticare.

Dupa 10 ani de la momentul diagnosticului, mai putin de 50% dintre pacientii cu poliartrita reumatoida isi mai pot continua activitatile zilnice obisnuite.

Cine este Roche?

Roche – principal partener in reumatologie Roche continua sa dezvolte terapii noi care se adreseaza unor nevoi medicale ce nu si-au gasit inca rezolvare. Roche detine in portofoliu o serie de medicamente destinate tratamentului bolilor inflamatorii sau autoimune, dar si un program vast de cercetare care include o gama larga de molecule cu efecte diferentiate clinic.

Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, oferind produse si servicii inovatoare destinate detectiei precoce, preventiei, diagnosticului si tratamentului
bolilor.

Roche este lider mondial in oncologie, transplant si diagnosticare in – vitro, lider de piata in virologie si este activ in alte arii terapeutice majore cum ar fi bolile autoimune, bolile inflamatorii, problemele metabolice si bolile sistemului nervos central.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”