Testul în care sufli și afli dacă ai COVID-19, în mai puțin de un minut

  • Publicat:
Testul în care sufli și afli dacă ai COVID-19, în mai puțin de un minut

O firmă din Singapore susține că a creat un test care detectează COVID-19 cu o acuratețe de 90% și care oferă rezultate mai rapide decât orice alt test de pe piață.

Testul a fost creat de Breathonix, o firmă de start-up de la Universitatea Națională din Singapore, care speră să obțină undă verde de la autorități la începutul anului viitor, pentru a începe utilizarea testului, potrivit Daily Mail.

Testul caută compuși organici volatili (COV) – substanțe chimice în respirație care sunt eliberate de celulele bolnave din organism.

Rata sa de precizie a fost testată în timpul unui studiu pilot la care au participat 180 de voluntari de la Centrul Național pentru Boli Infecțioase. Dintre participanți, aproape 50 au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Testul a diagnosticat cu precizie 9 din 10 pacienți COVID-19.

Testul are o rată de acuratețe de 95%

Testul de respirație are, de asemenea, o rată de acuratețe de 95%. Cercetătorii speră să continue studiile pe încă 600 de pacienți, în următoarele luni pentru a valida produsul, care este încă în stadiul de prototip.

Breathonix susține că testul său, care va fi pus în vânzare cu 20 de dolari, va fi cu 70% mai ieftin decât testele PCR – care sunt folosite în întreaga lume.

Acest test ar fi foarte ușor de folosit, fără să necesite personal special instruit sau procesare de laborator, spre deosebire de testele PCR care pot dura zile până la primirea rezultatelor.

Cu toate acestea, pacienții infectați ar trebui să aibă încă un test PCR pentru a confirma rezultatul dat de testul de respirație, care funcționează mai mult ca un instrument de screening pentru a detecta persoanele cu posibile infecții care au nevoie de teste mai riguroase.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”