Suplimentele reduc riscul ca femeile să se infecteze cu COVID-19

Cercetătorii au fost surprinși să descopere că femeile care consumă suplimentele pot reduce riscul de infectare cu noul coronavirus.
  • Publicat:
Suplimentele reduc riscul ca femeile să se infecteze cu COVID-19
Suplimentele reduc riscul ca femeile să se infecteze cu COVID-19

În urma unei noi cercetări s-a descoperit o scădere mică, dar semnificativă de infectare cu virusului SARS-CoV-2 în rândul femeilor care consumau suplimentele precum multivitamine, vitamina D, acizi grași omega-3 sau probiotice.

Cercetătorii din Londra de la King’s College au analizat datele de la 1.4 milioane de utilizatori ai aplicației COVID Symptom Study din Marea Britanie, Statele Unite și Suedia. Participanții au răspuns întrebărilor despre folosința cu regularitate a suplimentelor alimentare. Utilizatorii au raportat rezultate ale testelor COVID-19 și dacă au prezentat simptome specifice virusului.

Răspunsul sistemului imunitar la femei și suplimentele

Cercetătorii au fost surprinși să descopere că femeile au fost singurele care au beneficiat în urma administrării de suplimente. Câteva studii au arătat că femeile au un sistem imunitar mai robust, motiv pentru care răspunsul sistemului imunitar este mai accentuat. Mai mult, femeile își spală mai des mâinile și poartă masca frecvent, ceea ce face ca sistemul imunitar să răspundă corespunzător.

Rezultatele

Dintre cei 327,720 de utilizatori ai aplicației din Marea Britane care au avut o reacție la testul serologic de SARS-CoV-2, 175,652 au raportat că au folosit suplimente încă de la începutul pandemiei, predominante fiind femeile, cu 66.8%. În total, 10,508 sau 6% dintre utilizatori au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, în timp ce 13,013 sau 6.6% nu au primit un rezultat pozitiv.

După ce cercetarea a fost ajutată pentru alți factori care ar putea contribui la riscul de infectare cu COVID-19, s-a descoperit că patru dintre suplimente au fost asociate reducerii riscului. Probioticele, multivitaminele, acizii grași omega-3 sau vitamina D au fost asociate cu 14%, 13%, 12% și 9% risc scăzut de COVID-19. Vitamina C, zincul sau usturoiul nu au fost asociate riscului redus.

Când cercetătorii au împărțit numerele în funcție de sex, aceștia au descoperit că riscul redus asociat probioticelor, multivitaminelor, acizilor grași omega-3 și vitaminei D a fost întâlnit doar în rândul femeilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân