Sunt sau nu sunt de post fructele de mare?

Daca ai epuizat pana acum toate mancarurile de post, fructele de mare pot fi o noua alternativa.
  • Publicat:
Sunt sau nu sunt de post fructele de mare?
Sunt sau nu sunt de post fructele de mare?

Daca ai epuizat pana acum toate mancarurile de post, fructele de mare pot fi o noua alternativa. Doar ca parerile sunt impartite – cu toate ca sunt nevertebrate, scoicile sau crevetii sunt considerate tot animale, in timp ce o alta varianta ar fi ca ele pot fi considerate de post, pentru ca nu au sange.

Si de aici porneste o intreaga discutie. Cum poti sa stii sigur daca fructele de mare sunt o alternativa delicioasa a mancarurilor de post sau dimpotriva?

Se pare ca in Grecia, pana si calugarii mananca scoici sau calamar in perioadele postului. Desi explicatia logica ar fi ca nu au sange, lamurirea vine tocmai din perioada dominatiei turcilor in Balcani.

In momentele in care turcii au invadat Grecia si au dat foc la tot, grecii au ramas fara mancare. Si cum marea era singura care le-a ramas, s-a dat dezlegare la peste si la fructe de mare, tocmai pentru ca lumea sa nu moara de foame.

Dupa aceasta perioada, unii au revenit la forma de post de dinainte, in timp ce altii au continuat sa considere fructele de mare ca fiind alimente de post.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
"The Place", taram de poveste
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”