Sistemul audio al maşinii, mai murdar decât capacul de toaletă. Cum dezinfectăm cele mai murdare obiecte din maşină, în pandemie

O nouă cercetare sugerează că sistemul audio al maşinii este cel mai contaminat loc.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sistemul audio al maşinii, mai murdar decât capacul de toaletă. Cum dezinfectăm cele mai murdare obiecte din maşină, în pandemie
FOTO: shutterstock / Sistemul audio al maşinii, mai murdar decât capacul de toaletă. Cum dezinfectăm cele mai murdare obiecte din maşină, în pandemie
O nouă cercetare în care au fost folosite teste de contaminare a descoperit că maşinile sunt adevărate locuri purtătoare de microbi. Sistemul audio al maşinilor, de exemplu, sunt de aproximativ patru ori (371%) mai murdare decât capacul de la toaletă, urmată de schimbătorul de viteze, care conţine de trei ori mai mulţi microbi (331%). Mai mult, interioarele maşinilor de familie pot fi de două ori mai murdare decât o dubiţă de transport (196%).
 
O nouă cercetare realizată de comparethemarket.com dezvăluie care părţi ale maşinii sunt purtătoare de microbi, iar rezultatele arată că sistemele audio sunt cele care conţin cele mai multe bacterii. Oamenii petrec o medie de patru ani într-o maşină, iar un mediu curat şi igienizat este extrem de important, în special în timpul pandemiei de COVID-19. În urma unor teste realizate, s-a descoperit că anumite zone ale maşinii nu sunt atât de curate pe cât ne-am fi gândit.

Cele mai murdare obiecte din maşină

Pe locul 1 se clasează sistemul audio al maşinii care, în medie, este de patru ori mai murdare decât capacul de la toaletă (371%). Pe locul doi se clasează schimbătorul de viteze, care este de trei ori mai murdar decât vasul de la toaletă (331%), urmat de maneta de semnalizare, volan şi frâna de mână.
 
Surprinzător, mânerul din interior al uşii în cazul unei maşini de familie are cu 196% mai mulţi microbi decât o dubiţă, în timp ce oglinda este cu 52% mai murdară.
 
În timpul pandemiei de coronavirus este foarte important să menţine o igienă standardă şi, pe lângă faptul că trebuie să ne spălăm pe mâini şi să dezinfectăm suprafeţele cu care intrăm în contact, igienizarea maşinii este şi ea un pas important pentru a ne proteja.
 
”Cercetarea noastră arată cât este de important ca oamenii să nu uite să-şi dezinfecteze maşinile, care pot fi purtătoare de mai multe bacterii decât ne-am fi putut imagina. Este o practică bună să curăţăm interiorul maşinilor cu produse chimice de curăţare, materiale cu microfibră şi aspiratoare. Aşa cum ne curăţăm bucătăria sau mânerele uşilor din casă pentru a evita răspândirea germenilor şi a bacteriilor, aşa ar trebui să facem şi în maşină”, explică Dan Hutson, reprezentat comparethemarket.com.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân