Românul transportat de urgenţă la Spitalul Victor Babeş NU are Ebola

Starea gălăţeanului este relativ bună, însă urmează să fie evaluat în perioada următoare din toate punctele de vedere, pentru a stabili cu certitudine diagnosticul.
  • Publicat:
Românul transportat de urgenţă la Spitalul Victor Babeş NU are Ebola

Un bărbat în vârstă de 33 ani, din Galaţi, întors pe 18 octombrie din Guineea Ecuatorială, ţară afectată de epidemia Ebola, a fost trimis marţi, de urgenţă, cu o ambulanţă de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi către Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Aici, medicii au constatat că bărbatul fusese diagnosticat cu malarie în urmă cu ceva timp, însă pacientul s-a externat pe propria răspundere şi s-a întors în Galaţi.

Deoarece pacientul s-a simţit rău şi a prezentat simptome pe care nu le cunoştea, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi,  a solicitat transportarea acestuia la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, pentru investigaţii suplimentare.

Echipajul care a efectuat transportul pacientului suspect de Ebola a respectat întocmai protocolul impus în astfel de situaţii. Acesta a fost echipat cu costume speciale de protecţie, pentru a nu intra în niciun fel de contact cu pacientul.

Rezultatele testelor realizate la Spitalul Victor Babeş au arătat însă că nu există motive de panică, bărbatul nefiind purtătorul virusului Ebola. „Starea gălăţeanului este relativ bună, însă urmează să fie evaluat în perioada următoare din toate punctele de vedere, pentru a stabili cu certitudine diagnosticul” a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Victor Babeş, Simin Florescu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân