România, cea mai nesigură țară din UE în ceea ce privește circulația rutieră

  Ora de Educație Rutieră’’ - prima inițiativă educațională de acest gen desfășurată în grădinițele din Capitală. 
  • Publicat:
România, cea mai nesigură țară din UE în ceea ce privește circulația rutieră
România este cea mai nesigură țară în ceea ce privește siguranța rutieră, foto PR

Conform Raportului Comisiei Europene despre statisticile privind siguranța rutieră pentru anul 2019, publicat la data de 11 iunie 2020, România se situează pe ultimul loc al clasamentului. Astfel, România este cea mai nesigură țară în ceea ce privește siguranța rutieră cu 96 de decese la milionul de locuitori, cifră ce reprezintă aproape dublul mediei UE, care este de 51 de decese la milionul de locuitori.

Mai mult, aceste cifre ridicate ce relevă nesiguranța în trafic au impact și la nivel financiar, costurile sociale estimate ale accidentelor de circulație din România, conform Autorității Rutiere Române, fiind în jurul valorii de 1.082.964,44 euro/deces și 168.569,09 euro/accident grav. Printr-un comunicat de presă Asociația EDIT a anunțat că proiectul ,,Ora de Educație Rutieră”, inițiativă parte a Programului Național ,,România în Siguranță” s-a desfășurat în perioada octombrie – noiembrie 2020,  în zece grădinițe din Sectorul 3 al Capitalei.

Cursurile au fost online în ediția 2020 a proiectului

Cursurile practice au o durată de 50 de minute și s-au desfășurat online. Sunt concepute astfel încât să-i antreneze pe copii să participe activ şi vor fi susţinute de echipe formate din psihologi și polițiști, în zece grădinițe implicate în proiect. Cursurile vor fi susținute online, cu implicarea cadrelor didactice, iar fiecare copil și cadru didactic va primi un kit de educație rutieră.

Ce grădinițe sunt implicate în proiectul de educație rutieră

Grădinițele implicate în proiect sunt: Grădinița nr. 24, Grădinița nr. 255, Grădinița nr. 68, Grădinița nr. 84, Grădinița nr. 86, Grădinița nr. 196, Grădinița nr. 154, Grădinița nr. 191, Grădinița nr. 160, Grădinița nr. 231. Proiectul ,,Ora de Educație Rutieră la Grădiniță” este un proiect al Asociației EDIT, finanțat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local, proiect în parteneriat cu Poliția Română, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Ministerul Educației și Cercetării.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”