Rinoplastia, arta remodelării nasului

Chirurgia estetică facială are formele ei prin care un medic estetician poate transforma vizibil şi îmbunătăţi trăsăturile unei persoane.
  • Publicat:
Rinoplastia, arta remodelării nasului

Chirurgia estetică facială are formele ei prin care un medic estetician poate transforma vizibil şi îmbunătăţi trăsăturile unei persoane. Chirurgii esteticieni au dus o intervenţie chirurgicală la nivel de artă a frumosului. Este vorba de operaţia de rinoplastie, care poate avea un rezultat excepţional pentru unele persoane, dar care poate fi şi o operaţie care să rezolve diferite deficienţe de respiraţie atunci când se intervine şi asupra septului nazal.

Prin procedura de rinoplastie se realizează corectarea estetică a aspectului exterior al nasului. Scopul sau este a armoniza forma diferitelor părţi ale nasului şi de a-l echilibra şi integra în forma generală a feţei.

”Rinoplastia este acea operaţie care provoacă cel mai mult un chirurg estetician. Este o provocare pozitivă, în sensul că, nasul, este centrul şi cea mai vizibilă parte a feţei. Regula unui nas bine proporţionat este aceea că ochii trebuie să fie cei care atrag atenţia, nu nasul., spune Dr. Ion Zegrea, medic specialist în chirurgie plastică la Clinica Elysium.

Anumite persoane au dificultaţi în a respira corespunzător printr-o nară din cauza deviaţiei de sept. Mai bine de 80% din populaţia Europei prezintă deviaţie de sept, fie de la naştere, fie în urma unui traumatism.O astfel de problemă poate fi corectată în cursul acestei proceduri chirurgicale. 

”În întâlnirile cu pacienţii obişnuiesc să examinez nasul şi să fac o inspecţie de rutină complet nedureroasă a structurilor interne ale nasului. Astfel, iau în considerare toţi factorii, cum ar fi mărimea şi forma nasului, calitatea pielii nasului şi relaţia lui cu celelalte structuri ale feţei. Rinoplastia aduce modificări la nivelul bazei nasului, cartilajului din varf şi/sau nărilor. De obicei, nasul devine mai mic şi mai fin prin restructurarea cartilajelor nazale”, mai spune chirurgul estetician, Dr. Ion Zegrea.

Potrivit celor mai recente statistici ale ISPAPS, rinoplastia este pe locul trei din top 5 cele mai cerute operaţii estetice din lume, cu un număr de aproape 850.000 de intervenţii în 2014. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030