Psiho news: despre insomnii, relaxare şi tehnica manipulării

Oraşele oferă o viaţă interesantă, comodă, însă se ştie că persoanele care locuiesc în mediu urban au risc mai mare de a suferi de anxietate, depresie sau boli psihice faţă de locuitorii satelor.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Psiho news: despre insomnii, relaxare şi tehnica manipulării

Clarifică-ţi gândurile în natură!

Oraşele oferă o viaţă interesantă, comodă, însă se ştie că persoanele care locuiesc în mediu urban au risc mai mare de a suferi de anxietate, depresie sau boli psihice faţă de locuitorii satelor. De asemenea, locuitorii oraşelor nu se bucură de foarte multe spaţii verzi. O plimbare în parc te ajută să-ţi limpezeşti gândurile şi ajută la sănătatea mentală – arată un nou studiu despre efectele statului în natură asupra creierului efectuat de Universitatea Stanford. Cei care petrec timp în natură prezintă un nivel al stresului mai scăzut imediat după ce au stat în aer liber, printre copaci şi flori.

Tinerii insomniaci

Un nou studiu arată că tinerii care nu pot dormi sau dorm prea multe ore sunt mai predispuşi la automaltratare decât tinerii care nu au probleme cu somnul. Indiferent de vârstă, trebuie să conştientizăm importanţa orelor de somn în reducerea stresului şi a emoţiilor negative. Studiul a fost făcut în Norvegia, pe 10.220 de adolescenţi cu vârste între 16 şi 19 ani. 702 dintre aceştia (7,2 la sută) au recunoscut că au tendinţa să-şi facă rău, iar 3,1 la sută au recunoscut că s-au automaltrat de cel puţin două ori. Unii dintre tineri au fost depistaţi şi că suferă de depresie, au tendinţa de a fi perfecţionişti iar unii au prezentat simptome ale ADHD.

Fereşte-te de manipulatori!

Cu toţii ştim că atunci când suntem implicaţi într-o relaţie de dragoste, starea noastră  de spirit, randamentul la locul de muncă depind de bunul mers al relaţiei. Dacă aceasta nu merge, de aici până la stres, depresie şi boală nu sunt mulţi paşi. Iată câteva simptome ale unui partener manipulator. “Te face să te simţi vinovată pentru orice” – manipulatorii vor să-ţi demonstreze cu orice ocazie că sunt mai buni decât tine. “Insecurităţile sale le transmite asupra ta”, “te face să te îndoieşti de propriile puteri”, “te face responsabilă pentru emoţiile şi sentimentele sale”, “te face să crezi că îţi doreşti ceea ce îşi doreşte el de fapt”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân