Prima pereche de lentile de contact: ce pot învăţa românii despre acest dispozitiv medical

Pentru prima pereche de lentile de ochelari, pacienţii trebuie să fie bine informaţi şi, bineînţeles, chiar să experimenteze.
  • Publicat:
Prima pereche de lentile de contact: ce pot învăţa românii despre acest dispozitiv medical
FOTO: 123rf.com / Prima pereche de lentile de contact: ce pot învăţa românii despre acest dispozitiv medical

Tranziţia de la ochelarii de vedere la lentilele de contact diferă în funcţie de pacient, însă păstrarea rutinei şi igienei corecte va uşura această trecere, iar perioada de acomodate va fi şi ea diferită de la o persoană la alta. Mai exact, de la 10 minute la două săptămâni. Ca această trecere de la ochelari la lentile de contact să fie informată, iar experienţa primei perechi de lentile să fie ca la carte, Dr. Cristina Ciucă, medic oftalmolog, stă la dispoziţia tuturor doritorilor de această schimbare, la workshopul individual gratuit prin care să înveţe tot ce trebuie despre acest dispozitiv medical, până la sfârşitul lunii octombrie.

“Paşii sunt următorii: consultaţia, prescrierea dioptriilor şi recomandarea lentilelor de contact conform dioptriilor şi nevoii de corecţie specifice, urmate de un workshop individual unde vom învăţa cum se aplică lentilele, cum se îndepărtează, cum se întreţin şi toate informaţiile necesare. În cazul în care după workshop întâmpină dificultăţi, clientul poate reveni în showroom ori de cate ori are nevoie” , transmite doctor Cristina Ciucă.

Participanţii vor beneficia de toate informaţiile necesare pentru realizarea corectă a paşilor din rutina lentilelor de contact şi vor primi gratuit mai multe perechi de lentile din partea opticii.

Pentru multe persoane trecerea de la ochelari la lentile de contact poate fi destul de dificilă, iar una dintre cele mai frecvente întrebări este ”Cât timp îmi ia să mă acomodez?”.

“Când treceţi la lentile, trebuie să ştiţi că vor exista şi încercări nereuşite. Probabil va trebui să testaţi mai multe mărci de lentile de contact până le veţi găsi pe cele care funcţionează. Nu vă daţi bătuţi pentru că sigur există şi perechea cea mai potrivită pentru ochii dumneavoastră”, ne reaminteşte medicul oftalmolog Cristina Ciucă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030