Prietenii, avertizaţi de o aplicaţie dacă eşti deprimat sau ai gânduri de sinucidere

O organizaţie caritabilă britanică a lansat, miercuri, o aplicaţie informatică ce avertizează utilizatorii privind mesajele îngrijorătoare publicate de prietenii acestora pe reţelele de socializare online, în încercarea de a preveni sinuciderile.
  • Publicat:
Prietenii, avertizaţi de o aplicaţie dacă eşti deprimat sau ai gânduri de sinucidere

O organizaţie caritabilă britanică a lansat, miercuri, o aplicaţie informatică ce avertizează utilizatorii privind mesajele îngrijorătoare publicate de prietenii acestora pe reţelele de socializare online, în încercarea de a preveni sinuciderile, transmite AFP, citat de Mediafax.

Aplicaţia gratuită, numită Radar, a fost lansată de organizaţia caritabilă Samaritans, specializată în servicii de consiliere psihologică, şi funcţionează prin detectarea mesajelor care conţin cuvinte şi expresii cheie, precum „m-am săturat să fiu singur”, „mă urăsc”, „depresie”, „am nevoie de ajutor” şi „am nevoie să vorbesc cu cineva”.

Utilizatorii aplicaţiei primesc imediat un e-mail care îi avertizează privind existenţa acestor mesaje şi le oferă informaţii despre modul în care pot ajuta.

Radar este destinată persoanelor între 18 şi 35 de ani, grupa de vârstă cea mai activă pe reţelele de socializare online.

„Ştim că persoanele care suferă navighează des pe internet pentru a căuta ajutor. Avem nevoie de instrumente precum Radar pentru a încuraja oamenii să fie atenţi unii la alţii pe internet, să se ajute să caute şi să găsească ajutor”, a declarat Joe Ferns, unul dintre responsabilii din cadrul organizaţiei Samaritans.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”