Preşedinţie: Consumul ridicat de antibiotice ar putea fi considerat problemă de siguranţă naţională

România se află între primele trei state din Europa în ceea ce priveşte nivelul ridicat al consumului de antibiotice, astfel încât încadrarea acestei practici drept problemă de siguranţă naţională nu este una nejustificată, se arată întrun comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
  • Publicat:
Preşedinţie: Consumul ridicat de antibiotice ar putea fi considerat problemă de siguranţă naţională

România se află între primele trei state din Europa în ceea ce priveşte nivelul ridicat al consumului de antibiotice, astfel încât încadrarea acestei practici drept problemă de siguranţă naţională nu este una nejustificată, se arată întrun comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax.

Administraţia Prezidenţială a organizat, joi, la iniţiativa Societăţii Române de Microbiologie, dezbaterea „Antibioticele – utilizare în exces şi rezistenţă, impact major asupra sănătăţii publice”, cu prilejul Zilei Europene de Conştientizare asupra Consumului şi Rezistenţei la Antibiotice.

„În condiţiile în care ţara noastră se află între primele trei state din Europa în ceea ce priveşte nivelul ridicat al consumului de antibiotice, încadrarea acestei practici drept problemă de siguranţă naţională nu este una nejustificată. Astfel, Administraţia Prezidenţială îşi propune să ofere, cu acest prilej, experţilor prezenţi la eveniment o platformă de dialog şi dezbatere în vederea identificării de soluţii concrete şi strategii de interes naţional adaptate sistemului de sănătate din România”, precizează sursa citată.

Rezistenţa la antibiotice reprezintă o ameninţare reală la adresa sănătăţii publice atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, fiind tema majoră a celui mai recent summit al liderilor G7 desfăşurat la Schloss Elmau, Germania (7-8 iunie 2015).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”