Premierul britanic Boris Johnson, testat pozitiv cu COVID-19

Premierul britanic Boris Johnson a fost testat pozitiv cu coronavirus.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Premierul britanic Boris Johnson, testat pozitiv cu COVID-19
FOTO: shutterstock / Premierul britanic Boris Johnson, testat pozitiv cu COVID-19

Premierul britanic Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost testat pozitiv cu coronavirus, anunţul fiind făcut chiar de el printr-un mesaj pe Twitter, după ce a experimentat simptome uşoare.

„În ultimele 24 de ore am dezvoltat simptome uşoare şi am fost testat pozitiv pentru coronavirus. Acum mă autoizolez, dar voi continua să conduc răspunsul guvernului prin videoconferinţă, în contextul luptei împotriva acestui virus”, a spus premierul în mesajul postat pe Twitter.

Testul pentru coronavirus a fost făcut chiar la Downing Street, la indicaţiile consilierului său medical, profesorul Chris Whitty, precizează Reuters.

„Testul a fost efectuat de către personalul NHS (n.r.- Serviciul Naţional de Sănătate), iar rezultatul testului a fost pozitiv”, se mai precizează în declaraţie.

Deşi premierul britanic Boris Johnson s-a autoizolat după aflarea rezultatului, nu se ştie dacă acesta va locui în continuare alături de logodinca lui, Carrie Symond, care este însărcinată în câteva luni.

Cu o zi înainte de apariţia simptomelor uşoare cu care premierul britanic s-a confruntat, Prinţul Charles a fost testat pozitiv cu coronavirus, iar în prezent se află în autoizolare alături de soţia lui, Ducesa de Cornwall, în reşedinţa din Balmoral. Prinţul de Wales, în vârstă de 71 de ani, a anunţat că nu renunţă la responsabilităţile sale regale, aşadar va lucra de acasă în următoarea perioadă.

Palatul Buckingham menţionează că Regina Elisabeta a II-a şi fiul ei s-au văzut ultima oară pe 12 martie şi că se simte bine. Palatul regal susţine că Ducele de Edinburgh nu a fost prezent la întâlnirea dintre cei doi, iar în prezent regina urmează toate recomadările pentru a nu-şi pune sănătatea în pericol.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: