„Poveste de dragoste”, de Cristina Iacob, selectat la Festival des Films du Monde de la Montreal

"Poveste de dragoste/ Love Is a Story", cel mai nou lungmetraj al regizoarei Cristina Iacob ("#Selfie"), cu Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu în rolurile principale, a fost selectat la prestigiosul Festival des Films du Monde de la Montreal.
„Poveste de dragoste”, de Cristina Iacob, selectat la Festival des Films du Monde de la Montreal

„Poveste de dragoste/ Love Is a Story”, cel mai nou lungmetraj al regizoarei Cristina Iacob („#Selfie”), cu Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu în rolurile principale, a fost selectat la prestigiosul Festival des Films du Monde de la Montreal.

Unul dintre cele mai vechi evenimente de profil din lume, Festivalul de la Montreal, Canada, fondat în 1977, a ajuns anul acesta la ediţia a 39-a şi va avea loc în perioada 27 august – 7 septembrie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Prin selecţia de filme din peste 70 de ţări, festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din America de Nord. Spre deosebire de Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, omologul său din partea vorbitoare de engleză a Canadei, Festivalul de la Montreal, Quebec, prezintă diferite tipuri de pelicule din toată lumea şi foarte puţine sau deloc din cele produse la Hollywood.

„Poveste de dragoste” este un film despre iubirea dintre doi tineri artişti din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraş vechi şi fermecător din Transilvania, Sebastian şi Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influenţă a trei bărbaţi cu personalităţi puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viaţa de adult şi alegerile unei inimi de copilă. E vremea Crăciunului şi viaţa îi rezervă acestei tinere frumoase şi talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna – sau nu?

Alături de Dragoş Bucur şi de Raluca Aprodu, în film joacă Ducu Darie, Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu, Ionuţ Bora şi Gabriela Popescu.

„Poveste de dragoste este un film diferit de «#Selfie», cu o poveste universală despre iubire şi despre încercările prin care trebuie să treacă un cuplu. Selecţia la Montreal, ca şi cea de la Mons, este o reală bucurie pentru întreaga echipă a filmului, alături de care a fost o plăcere să lucrez. Acest film este pentru public, aşa că juriul în faţa căruia avem cele mai mari emoţii este format din spectatorii din România, care vor putea vedea filmul în cinematografe la finalul acestui an”, a declarat regizoarea Cristina Iacob.

„Poveste de dragoste” a rulat în premieră internaţională la Festivalul filmului de dragoste de la Mons, unde a fost selectat în competiţia internaţională.

La Montreal, filmul va rula pe 31 august, de la ora 12.30, şi pe 1 septembrie, de la ora 21.30.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. „Poveste de dragoste” a avut parte de o echipă de excepţie. Astfel, imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele, de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, iar muzica originală aparţine HaHaHa Production. Sunetul este semnat de Dragoş Stanomir, iar mixajul, de Cristinel Şirli (Creative Sound). „Poveste de dragoste” este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film.

În România, lungmetrajul va fi lansat la sfârşitul acestui an, fiind distribuit de Zazu Film.

Licenţiată în regie de film şi absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film School, Cristina Iacob, în vârstă de 26 de ani, este unul dintre cei mai tineri regizori şi scenarişti români.

Ea a lansat în 2014 „#Selfie”, declarat oficial cel mai vizionat film românesc în cinematografe, cu peste 102.000 de spectatori în doar 25 de săptămâni, cât a rulat pe marile ecrane româneşti, şi 80.000 de fani pe pagina de Facebook (pe locul al doilea s-a situat tot o comedie, cu 28.000 de spectatori.) Printre premiile internaţionale câştigate de „#Selfie” se numără cele pentru cel mai bun film la The Broad Humor Film Festival din SUA şi la Southampton International Film Festival din Marea Britanie.

În 2011, scurtmetrajul „Zestrea/ The Dowry”, regizat de Cristina Iacob, a fost selecţionat la Cannes Short Film Corner, precum şi la Festivalul Internaţional Dakino, Festivalul Internaţional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câştigat şi premiul pentru cel mai bun scurtmetraj studenţesc.

„În film la Naşu'”, mediumetrajul realizat în 2013, a fost selecţionat la numeroase festivaluri internaţionale şi a obţinut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, în SUA.

Regizoarea a semnat, de asemenea, documentarul „Mircea Veroiu” şi scurtmetrajul „Raport despre indiferenţă”. Înainte să devină regizor de film, ea a lucrat câţiva ani în televiziune, în redacţia de ştiri.

În 2011, Cristina Iacob a înfiinţat casa de producţie Zazu Film, iar, din 2012, este preşedintele Asociaţiei Scenariştilor Români (ASCER).