Porumbul scade riscul aparitiei cancerului la plamani

Beta-carotenul continut de porumb creste rezervele de hemoglobina, o proteina care transporta oxigenul la celule si ajuta la prevenirea oboselii, informeaza cotidianul Gandul.
Porumbul scade riscul aparitiei cancerului la plamani
Porumbul scade riscul aparitiei cancerului la plamani
Beta-carotenul continut de porumb creste rezervele de
hemoglobina, o proteina care transporta oxigenul la celule si ajuta
la prevenirea oboselii, informeaza cotidianul
Gandul.

Potrivit specialistilor in nutritie, porumbul nu trebuie sa
lipseasca din alimentatia zilnica, deoarece acesta re­duce riscul
aparitiei bolilor cardiace, datorita continutului bogat de vitamina
E – antioxidant care protejeaza inima.

In plus, aceasta cereala contine din belsug un carotenoid numit
beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni aparitia
cancerului la plamani.

Aceasta substanta se mai gaseste in legume si fructe de culoare
portocalie, precum papaya, portocale, dovleac sau piersici.

Afla mai multe despre beneficie porumbului pe www.gandul.info