Petrecere soldată cu 37 de infectări cu COVID-19. Alți 270 de invitați sunt în carantină

În urma unei petreceri în care s-a depășit limita impusă de persoane pe perioada pandemiei, 37 de invitați au fost infectați cu COVID-19.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Petrecere soldată cu 37 de infectări cu COVID-19. Alți 270 de invitați sunt în carantină

În urma unei petreceri aniversare de 16 ani, la care au luat parte mai multe persoane decât limita impusă, 37 de invitați au fost infectați cu COVID-19, informează autoritățile din Long Island, New York. Pe lângă cele 37 de cazuri confirmate, alte 270 de persoane sunt carantinate, se arată într-un comunicat de presă.

37 de persoane testate pozitiv

Petrecerea a avut loc pe 25 septembrie la Miller Place Inn, unde au fost prezenți 81 de invitați, dintre care 49 studenți și 32 de adulți, limita permisă în perioada de pandemie fiind de 50 de persoane. Mai mult, invitații nu au purtat măști de protecție și nici nu au respectat distanțarea socială. Localul a fost amendat cu 10.000 de dolari pentru nerespectarea restricțiilor din timpul pandemiei și încă 2.000 de dolari pentru violarea codului sanitar.

Dintre toate cele 37 de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus, 29 au fost prezente la petrecere, șapte dintre ele erau persoane care locuiau cu gazdele petrecerii și o singură persoană s-a infectat în urma contactului cu unul dintre invitați. Din fericire, niciunul nu a avut nevoie de spitalizare.

Autoritățile au instruit 270 de persoane care au intrat în contact cu cazurile depistate pozitiv, inclusiv studenții și părinții de la 35 de școli diferite, să rămână în carantină.

Alte cazuri

Nu este prima oară când în urma petrecerilor sau întâlnirilor de familie, invitații sau membrii sunt infectați cu COVID-19. Este și cazul unei fetițe de 13 ani care, deși avea toate semnele specifice noului coronavirus, testul i-a ieșit negativ. În urma unei vacanțe de familie, la care au fost prezenți mai mulți membri, 11 dintre ei au fost infectați.

Tot în luna iunie, 18 membri ai unei familii din Texas au fost testați pozitiv cu COVID-19 după ce au mers la o petrecere surpriză ”pentru câteva ore”. Similar, un grup de 16 prieteni au fost testați pozitiv după ce au petrecut o noapte într-un pub, în Florida, tot în luna iunie.

CDC menționează că adolescenții și copiii pot răspândi virusul membrilor familiei, chiar dacă simptomele lor sunt ușoare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030