Papa Francisc: „Nu ştiu să folosesc computerul!”

Papa Francisc, care a spus că internetul este "un dar de la Dumnezeu", a dezvăluit joi, răspunzând unei întrebări ce i-a fost adresată de o adolescentă într-o conversaţie pe webcam, că este un "dezastru" în ceea ce priveşte tehnologia şi că nu ştie cum să folosească un computer
  • Publicat:
  • Actualizat:
Papa Francisc:

Papa Francisc, care a spus că internetul este „un dar de la Dumnezeu”, a dezvăluit joi, răspunzând unei întrebări ce i-a fost adresată de o adolescentă într-o conversaţie pe webcam, că este un „dezastru” în ceea ce priveşte tehnologia şi că nu ştie cum să folosească un computer, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Alicia, care locuieşte în Spania, a participat la iniţiativa Google Hangout pentru copii cu nevoi speciale şi l-a întrebat pe papa Francisc dacă îi place să facă fotografii şi să le descarce apoi în computerul său.

„Trebuie să-ţi spun adevărul. Sunt un dezastru în ceea ce priveşte maşinile”, a spus papa Francisc. Suveranul pontif a folosit cuvântul spaniol „tronco”, care s-ar traduce prin „trunchi de copac” sau „buştean” şi care desemnează în limbajul familiar o persoană foarte neîndemânatică sau care nu se pricepe deloc în anumite domenii.

„Nu ştiu să folosesc computerul”, a adăugat, râzând, papa Francisc, în vârstă de 78 de ani. „Ce ruşine, nu-i aşa?”, a continuat el.

Anul trecut, suveranul pontif a spus într-un mesaj de-al său, referindu-se despre comunicaţii, că internetul este „un dar de la Dumnezeu” care ar putea să contribuie la unirea oamenilor. În acelaşi mesaj, papa Francisc i-a îndemnat pe credincioşi să îşi oprească telefoanele inteligente şi să vorbească mai des între ei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030