(P) Vrei să ţii diabetul sub control? Iată câteva soluţii naturiste care te pot ajuta!

Dacă vă întrebaţi cum poate medicina naturistă să lupte împotriva diabetului, am abordat un specialist în suplimente naturale contra diabetului: medicul Cristina Negru, DVR Pharm.
  • Publicat:
(P) Vrei să ţii diabetul sub control? Iată câteva soluţii naturiste care te pot ajuta!

Dacă vă întrebaţi cum poate medicina naturistă să lupte împotriva diabetului, am abordat un specialist în suplimente naturale contra diabetului: medicul Cristina Negru, DVR Pharm.

Doamna doctor, din experienţa dvs, diabetul se poate vindeca folosind doar suplimente naturiste?

Dacă ne raportăm la diabetul de tip 2 în faze incipiente, ameliorarea sa cu ajutorul unor extracte concentrate din plante este perfect posibilă. Un tratament naturist de calitate, asociat unui stil de viaţă sănătos şi unei alimentaţii corecte, ne pot ajuta să ţinem diabetul sub control şi, de ce nu, să împiedicăm apariţia altor complicaţii.

Cu ce produs naturist aţi obţinut rezultate în tratarea diabetului?

Personal, recomand TELOM-R DIAB, un produs anti-diabet, cu ingrediente ce s-au dovedit a fi eficiente în toate formele de diabet. Pacienţii care au folosit TELOM-R DIAB au obţinut o scădere rapidă a glicemiei. Mai mult decât atât, scăderea rapidă a zaharului din sânge are loc fără a afecta ficatul sau rinichii.

Pe lângă scădere, acest produs reuşeşte şi stabilizarea glicemiei. Cunosc un pacient în vârstă, care, după două episoade de comă diabetică,  a urmat o cură de 30 de zile cu TELOM-R DIAB.  Ce credeţi? Nu doar că a atins valori normale ale glicemiei pentru vârsta domniei sale, ci a ajuns să o menţină constantă. Aceasta, şi pentru că TELOM-R DIAB scade gradat rezistenţa organismului la insulină. Iar scăderea rezistenţei la insulină conduce şi la reducerea gradată a dozelor de insulină, la pacienţii insulino-trataţi.

Nu este o noutate că stresul a devenit omniprezent în vieţile noastre. Este adevărat că acesta are legătură cu diabetul?

Într-adevăr, stresul este o boală cu multe faţete a omului modern. Şi da, putem spune că glicemia creşte odată cu apariţia stresului.

În cazul pacienţilor cu diabet, şi nu numai, stresul sau şocurile emoţionale conduc la oscilaţii ale glicemiei şi la apariţia altor complicaţii. De aceea, capsulele TELOM-R DIAB conţin extract de astragalus, dar şi ulei de ravintsara. Aceste plante au rolul de a reduce stresul şi de a îmbunătăţi starea psihică a pacientului.

Există speranţă şi pentru persoanele cu diabet de tip 1, numit şi juvenil?

În cazul diabetului de tip 1, TELOM-R DIAB reuşeşte menţinerea dozelor de insulină la un nivel constant, dar şi stabilizarea glicemiei. Nu în ultimul rând, am obţinut rezultate pozitive în stoparea şi ameliorarea complicaţiilor neurologice, cardiovasculare, renale ale acestui tip de diabet.

Referitor la stilul de viaţă sănătos, ce ar trebui să mănânce un pacient diabetic?

Este foarte important ca pacientul diabetic să îşi ţină sub control greutatea. Se pot obţine rezultate foarte bune consumând alimente care au un indice glicemic scăzut. Recomandăm diabeticilor consumul de fructe proaspete cu tot cu coajă, de produse din grâu integral, de cereale integrale în general. Salatele de crudităţi nu trebuie să lipsească la nici o masă, fie că vorbim de salata verde, spanac, rădăcină de morcov, pătrunjel sau ţelină, rucola, zarzavaturi verzi, andive. De asemenea, foarte importantă este şi mişcarea, deoarece orice activitate fizică ajută la reglarea glicemiei şi la reducerea stresului. 

Ce recomandaţi diabeticilor care nu au întotdeauna la îndemână aceste alimente cu indice glicemic redus?

Indicat ar fi ca pacienţii diabetici să consume acest tip de alimente cât mai des posibil, întrucât îi protejează de o posibilă criză hiper – sau hipo – glicemică. În caz contrar, varianta ajutătoare o reprezintă capsulele de KONJAK, un produs creat de echipa DVR-Pharm. Se iau câte 2-4 capsule KONJAK, înainte de micul dejun, prânz sau cină, dar şi la orice gustare, oricât de mică. Fiind un produs bogat în fibre, indicele glicemic al alimentelor este redus considerabil. În plus, aceste capsule sunt de un real ajutor în lupta cu kilogramele în plus, în condiţiile în care diabetul la persoanele obeze este mult mai greu de tratat.

Doamnă doctor, ce recomandaţi în caz de neuropatie diabetică?

Propun un produs pe bază de lecitină, lăptişor de matcă şi ginkgo biloba, numit DVR-STEM NEURO, cu care am obţinut cele mai bune rezultate. DVR-STEM NEURO are rol benefic în refacerea terminaţiilor nervoase şi în stimularea circulaţiei sanguine. Recomand efectuarea unor cure succesive de 3 luni, cu cincisprezece zile de pauză între ele, cu aceste două produse (Telom-R Diab şi DVR STEM Neuro).

Ce soluţii oferiţi pentru diabeticii cu rinichii afectaţi?

De curând, pentru pacienţii care suferă de afecţiuni renale, am lansat un nou produs din gama Telom-R. Produsul se numeşte TELOM-R NEFRO-PROTECT şi conţine o substanţă naturală, extrasă din alge albastre. Cu acest produs am reuşit să obţinem stoparea degradării rinichilor. În tandem, se pot urma cure cu argilă.

Ce soluţii oferiţi pentru diabeticii hipertensivi?

Recomandăm produsul TENSIO, pe bază de extracte de păducel şi talpa gâştei, care reduce tensiunea arterială şi stabilizează valorile acesteia. Nu doar că produsul nostru natural nu interferează negativ cu hipotensoarele de sinteză, ci chiar eficientizează activitatea acestora. Astfel, hipertensivii, fie ei diabetici sau nu, pot folosi TENSIO împreună cu medicaţia prescrisă de medic.

Vă mulţumim!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân