(P) RAMA ŞI NADIA SUSŢIN CAMPIONII LA MIC DEJUN

Anul acesta, elevii claselor I-IV din toata ţara au primit nu doar premii pentru rezultate bune la învăţătură, ci şi titlul de campioni la mic dejun.
  • Publicat:
(P) RAMA ŞI NADIA SUSŢIN CAMPIONII LA MIC DEJUN

 

Anul acesta, elevii claselor I-IV din toata ţara au primit nu doar premii pentru rezultate bune la învăţătură, ci şi titlul de campioni la mic dejun.

RAMA în colaborare cu Nadia a lansat pe parcursul lunii Iunie iniţiativa educaţională “Campioni la mic dejun”, adresată copiilor din clasele I-IV.

 

În cadrul acestui proiect, copiii au fost învăţaţi să îşi pregătească singuri sandvişuri cât mai sănătoase, gustoase, dar şi cât mai ingenioase, iar cu ajutorul părinţilor să le înscrie ȋn concursul de pe pagina de facebook RAMA Romania.

Pe 20 iunie, RAMA şi Nadia au premiat câştigătorii concursului „Campioni la Mic Dejun”, iniţiativă educaţională derulată pe parcursul lunii iunie 2013. 

 

„Micul dejun este masa cea mai importantă a zilei. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi primite încă de mică de la părinţii mei, sfat care m-a ajutat enorm atât ca sportiv, cât şi apoi ca soţie şi mamă. La rândul meu, încerc sa îl învăţ pe fiul meu deprinderi zilnice sănătoase pentru că acestea constituie baza unei alimentaţii echilibrate.

Susţin iniţiativa RAMA, brand pe care îl apreciez de mulţi ani, de când îl procuram din Germania, pentru că nu exista în România. Sper că datorită iniţiativei Campioni la Mic Dejun cât mai mulţi părinţi vor reuşi să îşi convingă copiii să nu sară niciodată peste micul dejun.

Numai dacă suntem sănătoşi putem avea succes, iar pentru a fi campioni ziua trebuie să înceapă întotdeauna, chiar şi în vacanţă, cu un mic dejun echilibrat”, a declarat Nadia Comăneci.

Specialistii ȋn nutritie atenţionează că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, mai ales pentru copiii de vârsta şcolară, pentru care nivelul de solicitare intelectuală este foarte ridicat în special în cursul dimineţii: „Există o legatură directă între masa de dimineaţă şi procesele cognitive la copii. Alimentele bogate în proteine şi grăsimi sănătoase, ȋn special Omega 3, ameliorează substanţial funcţionarea sistemului nervos şi cresc semnificativ performanţele şcolare. De aceea este foarte important ce conţine prima masa a zilei”, spune Corina Zugravu, medic specialist în Igiena Alimentaţiei şi Nutriţie.

Obiceiul de a lua micul dejun trebuie consolidat şi în timpul vacanţei, când cei mici au mai mult timp şi pot fi încurajaţi să îşi pregătească singuri un mic dejun de calitate şi să înţeleagă ce este bine să mănânce.

“Deprinderea unui stil de viaţă sănătos este strâns legată de obiceiul de a lua micul dejun. Fiecare obicei sănătos deprins ȋn copilarile este un câştig imens, atât pentru copil, dar şi pentru viitorul adult. Se pare că acei copii care iau micul dejun corect şi nu ȋn grabă, înţeleg mai uşor şi gândesc mai eficient” spune spune Corina Zugravu, medic specialist în igiena alimentaţiei şi nutriţie. 

Festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului „Campioni la Mic Dejun” a avut loc pe 20 iunie, la Şcoala Gimnazială Nr. 11 “Ioan Heliade Rădulescu” din Bucureşti.

Despre RAMA

RAMA este o margarină gustoasă şi hrănitoare, care oferă grăsimile esenţiale Omega 3 şi 6; RAMA conţine un amestec de trei uleiuri vegetale – floarea soarelui, rapiţă şi in, uleiuri care conţin în mod natural grăsimile esenţiale Omega 3 şi 6, grăsimi pe care corpul uman nu le poate produce singur, dar de care are nevoie în fiecare zi. De aici şi denumirea de „grăsimi esenţiale”.

În cazul copiilor, dezvoltarea corectă a acestora (atât fizică, cât şi mentală) este mult influenţată de aportul alimentar de grăsimi esenţiale Omega 3 şi 6.

Pentru o sănătate optimă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un consum zilnic de 2 g de Omega 3 şi 10 g de Omega 6. Două – trei felii de pâine cu RAMA (aprox. 30 g de RAMA) oferă  jumătate din catitatea de grăsimi esenţiale de care avem nevoie în fiecare zi.


Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Urgențe medicale în sezonul cald 🔴CSID LIVE
Urgențe medicale în sezonul cald 🔴CSID LIVE
Bărbații cu voce groasă sunt mai norocoși în dragoste, spun studiile
Bărbații cu voce groasă sunt mai norocoși în dragoste, spun studiile