(P) Mii de pagini digitalizate şi dispozitive mobile reciclate în cadrul Săptămânii Voluntariatului Orange

Anul trecut, Săptămâna Voluntariatului Orange a reunit peste 160 de participanţi, angajaţi Orange şi tineri din ONG-uri şi mediul universitar.
  • Publicat:
  • Actualizat:
(P) Mii de pagini digitalizate şi dispozitive mobile reciclate în cadrul Săptămânii Voluntariatului Orange

Anul trecut, Săptămâna Voluntariatului Orange a reunit peste 160 de participanţi, angajaţi Orange şi tineri din ONG-uri şi mediul universitar. Cu toţii s-au implicat în activităţi de digitalizare a cărţilor şi reciclare de telefoane si dispozitive mobile.

În cadrul activităţii de digitalizare, voluntarii au scanat şi au catalogat 1429 de materiale din colecţiile Bibliotecii Naţionale a României şi Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din Cluj, ce sunt accesibile atât publicului larg, cât şi persoanelor cu dizabilităţi de vedere pe site-urile bibliotecilor, aici şi aici.

Mai mult, voluntarii au prelucrat 17 titluri din domeniile istorie şi literatură în formate accesibile pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere. Aceste titluri se adaugă unei liste ce cuprinde alte mii de titluri accesibilizate anterior, din domenii precum istorie, filosofie, religie, literatură (în limba română şi în limba engleză), psihologie, pedagogie.

Cărţile dedicate nevăzătorilor au fost selectate din solicitările primite prin e-mail la adresa [email protected], prioritate având, de data aceasta, cărţile cerute de elevii sau cadrele didactice din ciclurile primar şi gimnazial.

În ceea ce priveşte reciclarea, angajaţii Orange au strâns peste 1.100 de telefoane şi dispozitive mobile. Anul trecut, pe lângă acţiunea de reciclare a telefoanelor mobile, Orange a făcut un pas mai departe în implicarea comunitară şi a asociat acest proiect cu o acţiune de strângere de fonduri pentru a susţine programul YouthBank şi educaţia civică a tinerilor.

Astfel, pentru fiecare telefon mobil reciclat, compania a donat 3 euro către programul YouthBank al Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare. Sumele donate de Orange vor intra în fondul YouthBank din 3 oraşe: Bucureşti, Tîrgu-Mureş şi Reghin, fond gestionat de cei 52 de membri YouthBank ai celor trei comunităţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030