Oul – o veşnică controversă

Nimic nu iartă nutriţioniştii care astăzi ne spun că un aliment e bun, mâine se sucesc.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Oul - o veşnică controversă

Nimic nu iartă nutriţioniştii care astăzi ne spun că un aliment e bun, mâine se sucesc.

Canadienii au publicat un studiu care sugerează că ouăle contribuie la crearea plăcii de aterom, o substanţă ceroasă ce blochează circulaţia în vasele sangvine şi este asociată maladiilor cardiace.

Dar concluzia lor contrazice actualele teorii ştiinţifice, spun cei de la British Dietetic Association. Un nutriţionist care a analizat 30 de studii ce au avut ca subiect “oul” anunţase că acest aliment nu are un impact semnificativ asupra nivelului de colesterol.

Iar un studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition a mai stabilit că ouăle ajută la reglarea tensiunii arteriale.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Pateul de raţă, înlocuit de Faux Gras?
Pateul de raţă, înlocuit de Faux Gras?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”