Noaptea în care cel mai probabil nu vei putea dormi

...este cea de duminică, sugerează un sondaj realizat pe un eşantion reprezentativ de 3.000 de adulţi. Potrivit răspunsurilor oferite de cei chestionaţi, s-a constatat că 2 persoane din 5 întâmpină dificultăţi în a adormi în noaptea de duminică iar peste 70% dintre participanţi au recunoscut că durează mai bine de 30 de minute până să reuşească să închidă un ochi.
  • Publicat:
Noaptea în care cel mai probabil nu vei putea dormi

…este cea de duminică, sugerează un sondaj realizat pe un eşantion reprezentativ de 3.000 de adulţi.

Potrivit răspunsurilor oferite de cei chestionaţi, s-a constatat că 2 persoane din 5 întâmpină dificultăţi în a adormi în noaptea de duminică iar peste 70% dintre participanţi au recunoscut că durează mai bine de 30 de minute până să reuşească să închidă un ochi.

Deci, ce poate cauza această tulburare de somn tocmai în condiţiile în care duminica este zi liberă şi nu ar trebui să avem nicio grijă?

Explicaţia o oferă specialistul în somnologie Michael Breus: “în primul rând există o ruptură în rutina zilnică, mai exact suntem obişnuiţi să dormim mai mult vinerea şi sâmbăta, iar duminica organismul nu este la fel de “obosit” pentru a se odihni, iar o a doua cauză ar putea fi reprezentată de stresul zilei de luni, care ne aşteaptă cu multe responsabilităţi la serviciu”.

Cel mai indicat lucru pentru a preveni astfel de dificultăţi este să dormim în fiecare noapte, indiferent de ce zi a săptămânii vorbim, între 7-9 ore, niciodată mai mult, niciodată mai puţin, pentru că această perioadă este suficientă pentru corp să se energizeze.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”