Muzica lui Sinatra grăbeşte recuperarea după o intervenţie chirurgicală

Sunt recunoscute deja proprietatea de relaxare a muzicii cât şi impactul vibraţiei muzicale asupra vindecării organismului uman- muzica lui Mozart sau a altor clasici, în general.
  • Publicat:
Muzica lui Sinatra grăbeşte recuperarea după o intervenţie chirurgicală

Sunt recunoscute deja proprietatea de relaxare a muzicii cât şi impactul vibraţiei  muzicale asupra vindecării organismului uman- muzica lui Mozart sau a altor clasici, în general.

Recent, s-a descoperit la “Spitalul John Radcliffe” din Oxford ( Marea Britanie) că există încă un mare artist a cărui muzică face minuni: muzica interpretată de Frank Sinatra este un real sprijin pentru pacienţii supuşi unor intervenţii chirurgicale, aceştia vindecându-se mai repede.

Pentru pacienţii conştienţi în timpul operaţiei (cărora li s-a aplicat doar anestezie locală) hituri precum “I’ve got you under my skin” diminuează sentimentul de teamă. Pacienţii care au ascultat muzica lui Frank Sinatra au fost cu 29% mai puţin nervoşi decât cei care nu au ascultat, şi-au putut controla emoţiile cu uşurinţă, iar procesul de vindecare nu a mai fost amânat de anxietate.

Sursa: DailyMail


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”