Munceşti peste program? Rişti un accident vascular cerebral

Să lucrezi peste program uneori poate fi un efort şi un stres extrem care poate afecta calitatea sănătăţii.
  • Publicat:
Munceşti peste program? Rişti un accident vascular cerebral
FOTO: 123rf.com / Munceşti peste program? Rişti un accident vascular cerebral
Lucratul peste program creşte riscul de accident vascular cerebral, arată un nou studiu publicat în jurnalul Asociaţiei Americane a Inimii. Cercetătorii au analizat datele unui grup francez în anul 2012 la care au participat 143,592 de persoane. Dintre acestea, 1,224 au suferit accidente vasculare cerebrale de-a lungul timpului şi 29% sau 42,542 dintre participanţi au lucrat peste program.
 
Dintre cei care lucrau peste program (aspect pe care studiul îl defineşte ca a lucra peste 10 ore pentru cel puţin 50 de zile pe an), 29% aveau un risc crescut al accidentelor vasculare, iar cei care au lucrat timp de 10 ani peste program riscau cu 45% să sufere un accident vascular cerebral.
Jeff Hiserodt, un bărbat în vârstă de 42 de ani care obişnuia să lucreze peste 60-65 de ore pe săptămână în vânzări, a suferit un accident vascular cerebral masiv în urmă cu un an şi jumătate, fără să se aştepte la aşa ceva luând în considerare vârsta şi starea lui stabilă de sănătate.
 
”Am avut un cheag de sânge chiar în spatele ochiului drept. Am paralizat pe partea stângă şi am orbit”, le-a povestit bărbatul jurnaliştilor de la ABC News.
 
În ciuda rezultatelor studiului, oamenii nu ar trebui să se panicheze, în special persoanele care sunt suprasolicitate li stresate. În fond, fiecare loc de muncă vine la pachet cu stresul şi task-urile zilnice, dar dacă simţi că nu este un loc ideal pentru sănătatea ta, atunci trebuie să faci ceva în privinţa asta.

Pentru a evita accidentele vasculare cerebrale trebuie să ai grijă la stilul de viaţă pe care îl ai, iar asta înseamnă în primul rând o alimentaţie sănătoasă şi corespunzătoare, dar şi activitate fizică regulată, cel puţin 30 de minute pe zi. Astfel, vei evita creşterea tensiunii arteriale, creşterea colesterolului sau apariţia problemelor cardiace.
 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Muşchi file - ce chimicale conţine?
Muşchi file - ce chimicale conţine?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”