Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România: „Simt și sper că este începutul sfârșitului acestei pandemii”

Nu a durut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum, spune Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 din România.
  • Publicat:
Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în România: „Simt și sper că este începutul sfârșitului acestei pandemii”
Mihaela Anghel este prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 din România. Ea are 26 de ani și este asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală.

Prima persoană care a primit vaccinul anti-COVID de la Pfizer & BioNTech (Comirnaty) este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Asistenta în vârstă de 26 de ani lucrează de 4 ani la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală. Ea a primit prima doză de vaccin, duminică, 27 decembrie, la ora 9:00, în aplauzele cadrelor medicale din spital.

?Primele activități de vaccinare împotriva COVID-19 în ??!

?Primele activități de vaccinare împotriva COVID-19 în ??! În dimineața aceasta, campania de vaccinare împotriva COVID-19 începe în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta cu COVID-19.
?Prima persoană care va fi vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.
#ZileleEuropeneAleVaccinării #România #rovaccinare #VaccinareCOVID #VaccinareCOVID19 #VaccinareRomania #VaccinRomania

Posted by RO Vaccinare on Saturday, 26 December 2020

Cred că a fost cea mai mare emoție pe care am trăit-o, am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima persoană vaccinată. Nu am întrebat nici măcar o secundă de ce am fost eu aleasă, pur și simplu am spus da și am ajuns aici. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut până acum, a declarat Mihaela Anghel, prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 din România.

Mesaj pentru sceptici: „Să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze”

Asistenta Mihaela Anghel a transmis un mesaj celor care încă sunt temători să facă vaccinul anti-COVID:

Le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze și să scăpăm de greutatea asta care ne apasă pe toți și să nu mai aștepte ei sau cei dragi să se îmbolnăvească pentru a înțelege că există această boală. Simt și sper că este începutul sfârșitului acestei pandemii. Sper din tot sufletul să ne putem relua activitățile obișnuite. Când am venit astăzi aici m-am gândit că în scurt timp o să scăpăm de această problemă și că o să fim din nou fericiți, pentru că fericirea noastră s-a cam distrus odată cu această pandemie

Cea de-a doua doză de vaccin le va fi administrată cadrelor medicale în următoarele 21 de zile.

Urmează să primesc următoarea doză în următoarele 21 de zile. Nu am stat deloc pe gânduri, când am auzit că vine vaccinul m-am gândit să mă vaccinez pentru că nu vreau să-i îmbolnăvesc pe cei dragi, a mai spus asistenta.

Cele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID primite de țara noastră sunt destinate vaccinării personalului medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19 în România.

Pentru mai multe informații despre strategia de vaccinare, accesați vaccinare-covid.gov.ro

A doua tranșă de vaccin anti-COVID va sosi pe 28 decembrie

Şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV), dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că a doua tranşă de vaccin anti-COVID va sosi, cel mai probabil, pe 29 decembrie și va conține aproximativ 150.000 de doze.

Calendarul de livrare în momentul de faţă se va derula săptămânal. Practic, în fiecare săptămână vor ajunge circa 140.000-150.000 de doze în România, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Pentru a întrerupe cercul vicios al infectării, este nevoie ca 60-70% din populaţie să fie vaccinată, dar acest lucru depinde foarte mult de participarea populației.

La un nivel de acoperire vaccinală şi o imunizare colectivă la circa 60-70%, practic, din punct de vedere epidemiologic, consecinţele negative se diminuează substanţial, circulaţia virusului scade foarte mult şi atunci putem într-adevăr să vorbim de o relaxare a restricţiilor, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19.

 

?”Și eu mă vaccinez!” Col. dr. Valeriu Gheorghiță, Președinte – Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19
#rovaccinare #VaccinareCOVID #VaccinareCOVID19 #VaccinareRomania #VaccinRomania

Posted by RO Vaccinare on Friday, 25 December 2020

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân