Medlife deschide DentaLife, prima clinică dentară din portofoliu

Clinica asigură servicii medicale integrate pentru adulţi şi copii, atât din rândul persoanelor fizice, cât şi al abonaţilor
  • Publicat:
Medlife deschide DentaLife, prima clinică dentară din portofoliu

Clinica asigură servicii medicale integrate pentru adulţi şi copii, atât din rândul persoanelor fizice, cât şi al abonaţilor  

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, inaugurează o nouă linie de business şi deschide, la Bucureşti, prima clinică cu profil de medicină dentară a companiei. Clinica DentaLife oferă, în premieră, pacienţilor din România, servicii medicale integrate multidisciplinare, sub acelaşi acoperiş. Astfel, existenţa unui sistem medical integrat, face posibilă colaborarea interdisciplinară între specialişti de medicină dentară, chirurgie oro-maxilo-facială, ORL sau neurologie, realizarea unor investigaţii paraclinice de laborator, precum şi posibilitatea efectuării anumitor manevre chirurgicale – toate în acelaşi loc.     

Structurată pe două nivele, respectiv o suprafaţă de 400 mp, Clinica DentaLife cuprinde patru cabinete medicale, o sală de mici intervenţii şi un departament de radiologie dentară – toate acestea fiind dotate cu aparatură premium. Valoarea investiţiei în noua clinică este de cca 500.000 euro.

Unitatea pune la dispoziţie pacienţilor, copii şi adulţi, următoarele servicii: stomatologie generală, chirurgie orală şi oro-maxilo-facială, implantologie, protetică, endodonţie, ortodonţie, estetică dentară, stomatologie pediatrică, parodontologie, radiologie dentară, analize de laborator, precum şi alte servicii conexe din sfera ORL, neurologie şi dermatologie estetică.

Adiţional serviciilor tradiţionale de stomatologie, în cadrul clinicii DentaLife vor putea fi abordate tumori benigne şi leziuni chistice cervico-faciale de mici dimensiuni, afecţiuni ale sinusului maxilar de cauză dentară, afecţiuni ale articulaţiei temporo-mandibulare, nevralgia de trigemen. Pentru afecţiuni al căror tratament necesită anestezie generală, precum traumatisme cranio faciale, managementul chirurgical al cancerelor de buză, limbă, oase maxilare, glande salivare, pacienţii vor putea opta pentru spitalele Life Memorial Hospital sau Spitalul de Pediatrie, ambele părţi ale Sistemului MedLife.

DentaLife

DentaLife reprezintă pentru noi mai mult decât o nouă linie de business, este clinica în care vom oferi atât adulţilor, cât şi copiilor servicii complete din sfera medicinei dentare, pornind de la consultaţii generale de stomatologie, la investigaţii paraclinice, radiologie dentară şi intervenţii chirurgicale. Suntem, probabil, primul operator care va oferi soluţii medicale integrate pentru o paletă largă de afecţiuni dentare indiferent de gradul de complexitate, sub un singur acoperiş. Noua clinică  va deservi atât persoane fizice, cât şi abonaţi, care vor avea la dispoziţie pachete speciale. De asemenea, pe termen mediu şi lung, vizăm inclusiv pacienţi internaţionali, care vor putea accesa serviciile noastre prin intermediul diviziei MedLife Internaţional, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte CA MedLife.

Soluţii şi servicii inovatoare

Fast & Fixed – soluţie optimă pentru înlocuirea dinţilor lipsă în mai puţin de 24 de ore.
Printre procedurile efectuate în cadrul clinicii DentaLife se numără şi Fast & Fixed, un sistem german revoluţionar de implant dentar multiplu, care presupune implantare şi protezare imediată, în mai puţin de 24 de ore. Această tehnologie este perfect funcţională şi reprezintă un avantaj major pentru pacienţii care se confruntă cu un număr mare de dinţi irecuperabili.

Digital Smile Design – tehnologie revoluţionară pentru previzualizarea unui tratament estetic complex, înainte de finalizarea acestuia.
Cunoscută drept cea mai modernă soluţie pe care o oferă tehnologia computerizată medicinei dentare, Digital Smile Design reprezintă procedeul prin care medicul poate realiza un model digital care simulează chiar înainte de începutul tratamentului, lucrarea finală. Astfel, prin intermediul computerului, sunt integrate fotografii şi amprente dentare, rezultatul vizat fiind estetica zâmbetului, în funcţie de fizionomia persoanei.

Teste de microbiologie pentru managementul bolii parodontale
Adiţional serviciilor clinice disponibile, DentaLife pune la dispoziţie pacienţilor teste microbiologice pentru depistarea, monitorizarea şi tratamentul bolii parodontale prin identificarea germenilor asociaţi parodontitei, care generează procesul inflamator al ţesuturilor de susţinere a dinţilor. Boala parodontală este o leziune ireversibilă, care în timp duce la pierderea dinţilor de pe arcadele dentare.

Conform statisticilor, incidenţa bolii parodontale a crescut în ultimii ani, ajungând la un procent alarmant, ea devenind „boala secolului” în medicina dentară. Astfel, aproximativ 70% din populatia globului suferă de diferite forme de afectare a parodontiului marginal, fie sub forme uşoare (simple sângerări gingivale, gingivite), fie sub forme severe (parodontoză cu avulsia progresivă a tuturor dinţilor).

Tehnologie medicală de ultimă generaţie
Clinica este dotată cu aparatură premium, piesele de mobilier au un design ergonomic, ce asigură maximum de confort pentru pacient, iar ustensilele oferă precizie în manevrare pentru medic.

Printre echipamentele medicale care se găsesc în clinică se numără:

  • Planmeca ProMax 3D un sistem panoramic de imagistică dentară şi tomografie volumetrică cu fascicol conic, ce evaluează, dintr-o perspectivă 3D, suportul osos de la nivelul maxilarelor, ceea ce permite o planificare cât mai precisă a intervenţiilor chirurgicale, mai ales în inserarea implantelor dentare şi a terapiei de augmentare osoasă;
  • Diagnodent Pen – un instrument ce înregistrează diferenţa de fluorescenţă dintre substanţa dură dentară integră şi cea demineralizată, afectată de carie, ce permite diagnosticarea precoce a leziunilor carioase incipiente, în principal interdentare, greu de distins la examinarea clinică şi radiologică, şi instaurarea unui tratament minim invaziv;
  • Vakuclav – aparat de sterilizare care beneficiază de un control strict al parametrilor necesari sterilizării, ceea ce conferă o siguranţă crescută actului medical; computer tomograf; micromotor pentru endodonţie – este extrem de silenţios, fapt ce reduce semnificativ anxietatea pacienţilor. Aparatul realizează instrumentarea canalelor pe toată lungimea lor, cu ajutorul acelor care pot intra şi pe canale curbe, fără riscul de a se bloca sau de a se rupe.     

Clinica DentaLife este situată pe Bd. Dimitrie Cantemir nr. 1. Programul de funcţionare este de luni până vineri de la 08:00 la 21:00 şi sâmbăta de la 08:00 la 16:00, iar unitatea funcţionează şi în regim de urgenţe.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”