Magneziu ar putea fi eficient în prevenirea cancerului pancreatic

Cercetătorii din cadrul Universităţii Indiana au arătat că suplimentele de magneziu ar putea fi benefice în prevenirea cancerului pancreatic.
Magneziu ar putea fi eficient în prevenirea cancerului pancreatic

Cercetătorii din cadrul Universităţii Indiana au arătat că suplimentele de magneziu ar putea fi benefice în prevenirea cancerului pancreatic. Consumul unei cantităţi mai mari de magneziu – mineral care se găseşte în legumele cu frunze verzi,nuci, fasole, iaurt şi avocado – reduce considerabil incidenţa cancerului pancreatic.

Rezultatele studiului au arătat că fiecare doză în minus de 100 mg de magneziu pe zi a fost asociată cu o creştere cu 24% a incidenţei cancerului pancreatic. Studiul a aratat şi că efectele magneziului asupra incidenţei cancerului pancreatic nu sunt influenţate de vârstă, gen, IMC sau medicamentele anti-inflamatoare non-steroidiene.

Cancerul pancreatic este foarte diferit de celelalte tipuri de cancer. Este o boală cu o rata mică de supravieţuire, doar între 10% şi 30% dintre cei operaţi supravieţuiesc  5 ani. Magneziul  ajută la reglarea nivelului glicemiei şia unei tensiuni arteriale normale şi contribuie la activarea a peste 300 enzime necesare diferitelor procese metabolice.

Deşi cercetătorii spun că sunt necesare studii suplimentare, ei atrag atenţia că este foarte important să respectăm doza zilnică recomandată de magneziu (420 mg în cazul bărbaţilor şi 320 de mg pentru femei) pentru prevenirea cancerului pancreatic. 

Recomandări: