Lichidul cu care s-a delectat un bărbat şi a scăpat de depresie! Îl ai şi tu în casă, ba chiar îl produci zilnic!

La început, gustul nu a fost tocmai plăcut, spune el, dar pe parcurs s-a obişnuit şi acum chiar adoră aroma de urină veche.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Lichidul cu care s-a delectat un bărbat şi a scăpat de depresie! Îl ai şi tu în casă, ba chiar îl produci zilnic!

Un bărbat de 32 de ani din Hampshire, Marea Britanie, susţine că a descoperit leacul-minune contra depresiei. Mai mult decât atât, el crede că terapia… inedită îl ajută să fie mai inteligent şi îl face să arate mai tânăr decât este în realitate, multe persoane confundându-l cu un puşti de 20 de ani. Harry Matadeen a început să-şi pună în practică terapia acum 4 ani, după ce a citit o carte scrisă de Martha Christy, numită „Your own perfect medicine”, în care era descrisă urinoterapia. 

Pentru că era foarte deprimat şi nu se simţea bine din punct de vedere fizic, şi-a spus că merită o încercare experimentul. Aşa că a „cinstit” cu un pahar de urină „proaspătă” de la prima oră şi, susţine el, „imediat m-am simţit alt om, ca şi cum mi s-ar fi luat un văl de pe faţă”.

Încântat de efectele obţinute, el s-a înscris într-o comunitate pe Facebook, unde alţi adepţi ai urinoterapiei îşi împărtăşeau experienţa.

De atunci, el a continuat să bea zilnic câte 200 de mililitri de urină învechită (de 2 până la 4 săptămâni), la care adaugă un „topping” de urină proaspătă. Şi susţine că se simte excelent, depresia a dispărut şi este foarte fericit.

Bărbatul a „plusat” şi, mai nou, îşi foloseşte urina şi în scop cosmetic. El îşi face în fiecare dimineaţă un masaj facial cu urină, despre care spune că este „cel mai bun produs antiîmbătrânire şi elimină ridurile mai bine decât orice cremă, datorită ureei în concentraţie de 2% din urină, substanţă folosită în multe produse cosmetice”.

La început, gustul nu a fost tocmai plăcut, spune el, dar pe parcurs s-a obişnuit şi acum chiar adoră aroma de urină veche.

Harry a scris între timp două cărţi despre beneficiile urinoterapiei şi vrea să educe populaţia, să fie mai deschisă în privinţa acestei terapii.

„Terapia cu urină veche este o artă şi o ştiinţă. Urina nu se bea oricum, ci trebuie să treacă printr-un anumit proces. Ea trebuie lăsată la fermentat într-o sticlă 2-4 săptămâni şi abia apoi folosită în scop terapeutic. Poate fi băută sau masată pe piele, are proprietăţi excelente”, a declarat bărbatul pentru dailymail.

El crede că oamenii nu ar trebui să se mai încreadă în medici, să nu mai cumpere medicamente, ci să aibă grijă de ei înşişi punând în practică urinoterapia.

„Aşa putem preveni boli precum cancerul, Alzheimer, demenţa bolile de inimă, accidentul vascular. Avem leacul şi este chiar în corpul nostru! Fiţi deschişi la minte şi încercaţi, nu aveţi nimic de pierdut. Visez la un viitor în care toţi oamenii vor avea în propria casă acest leac. Acesta este scopul meu în viaţă şi voi continua să susţin urinoterapia. Sunt chiar mândru de porecla mea: tipul care îşi bea urina”, a adăugat Harry.

Surprinzător, bărbatul are şi followeri pe reţelele de social media. Pe contul lui de Facebook are peste 5.000 de prieteni şi aproape 800 de followeri, iar pe Instagram a adunat 526 de fani. Era cât pe-aici să uităm: şi Madonna este o adeptă a urinoterapiei!

Ce spun medicii despre urinoterapie

Urina este 95% apă şi 5% nutrienţi, între care calciu, fier etc. De unde a pornit nebunia cu urinoterapia? Potrivit dailymail, originea urinoterapiei stă la baza unei cărţi publicate în 1945 de John W. Armstrong, un naturopat britanic care susţine în lucrarea sa că urina este panaceu pentru toate bolile grave din lume.

Revenind în zilele noastre, purtătorul de cuvânt al British Dietetic Association, Aisling Pigott, spune că urina conţine toxine şi bacterii periculoase (E.coli) care pot duce la infecţii severe.

Ca să ne ameţească bine de tot, Shona Wilkinson, nutriţionist, are altă părere, şi anume că urina nu este toxică, ci sterilă, pentru este deja filtrată de două ori – o dată de ficat, apoi de rinichi. Greu de crezut! Urina nu poate fi complet sterilă, având în vedere câte colonii de bacterii ne populează organismul, în special la nivelul organelor genitale.

Practicanţii medicinei ayurvedice, la rândul lor, susţin că urina are proprietăţi antibicromiene şi este foarte utilă în eliminarea acneei.

Află şi ce spune culoarea urinei despre starea ta de sănătate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030