Laura Cosoi aduce în România „Oscarul culinar”!

Cea mai prestigioasă competiţie internaţională pentru publicaţii gastronomice din toată lumea, Gourmand Cookbook Award a desemnat-o pe Laura Cosoi, reprezentanta României, câştigătoare la secţiunea Best Tv Chef Book - Europe a premiilor Gourmand cu premiul “Best în the World”.
Laura Cosoi aduce în România „Oscarul culinar”!

Cea mai prestigioasă competiţie internaţională pentru publicaţii gastronomice din toată lumea, Gourmand Cookbook Award, cu o tradiţie de 20 de ani, “Oscarul culinar”, cum a fost denumit, şi-a desemnat câştigătorii de anul acesta la festivitatea care a avut loc anul acesta în Yantai, China. Laura Cosoi a fost reprezentanta României la acest prestigios concurs, iar jurnalul ei culinar şi de debut totodată, “Rămâi la masă”, a fost desemnat câştigător la secţiunea Best Tv Chef Book – Europe a premiilor Gourmand cu premiul “Best în the World”.

“Rămâi la masă nu este o simplă carte de bucate, ci un proiect foarte personal”, explică Laura Cosoi, câştigătoarea “Oscarului culinar” în 2015. “Reţeta acestei cărţi cred că este motivul pentru care a fost desemnată câştigătoare. În primul rând pentru că totul a pornit din pasiune şi din dorinţa de a împărtăşi. Este o carte la care am lucrat cu gândul la public şi reprezintă chiar o parte din viaţă mea.

„Multe dintre reţetele cuprinse în Rămâi la masă? sunt cele cu care-l răsfăţ pe viitorul meu soţ, Cosmin, iar prietenii noştri au fost primii care au savurat bucăţele! Fotografiile au fost făcute de mine şi Cosmin pe terasă casei noastre şi în bucătărie.
Chiar şi farfuriile sunt ale noastre. Rămâi la masă? este chiar o părticică din viaţă mea pe care am vrut să o împărtăşesc oamenilor. Şi cred că toată această emoţie cuprinsă în carte a fost ingredientul care a cucerit juriul Gourmand Cookbook Award
”, mai spune Laura Cosoi, care i-a dedicat acest premiu logodnicului ei, Cosmin.

Aceasta devine astfel prima autoare a unei cărţi de bucate care a adus în România “Oscarul culinar”, câştigat, printre alte nume célèbre, de Jamie Oliver, în 2000 şi 2010. Reţeta atât de specială după care a fost conceput jurnalul culinar “Rămâi la masă?” a făcut că, din aproape 200 de ţări participante, reprezentanta României să fie selectată în shortlist-ul de 7 autori care au ajuns în finală la categoria la care a fost nominalizată, iar apoi să fie desemnată marea câştigătoare a Gourmand Cookbook Award la secţiunea Best TV Chef Book-Europe.

Gala Gourmand Cookbook Awards se organizează din 1995, a creat şi dezvoltat industria cărţilor de bucate şi este considerat cel mai important eveniment pentru şi despre publicaţiile gastronomice din întreagă lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este moştenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franţa (renumit în toată lumea pentru lichiorul şi coniacul cu acelaşi nume), Preşedintele Asociaţiei Mondiale a Producătorilor de Emisiuni Gastronomice şi Preşedintele de Onoare al China Food Television.

Cei care doresc să “răsfoiască” volumul “Rămâi la masă?” o pot face vizionând filmul următor: