Laptele ne fereste de diabet

Laptele este incalzit rapid la o temperatura de 135-150 de grade pentru 2-4 secunde, apoi este racit brusc si ambalat aseptic prin tehnologia UHT.
  • Publicat:
Laptele ne fereste de diabet
Laptele ne fereste de diabet

In ultimii 30 ani, consumul de lapte a scazut, in timp ce frecventa diabetului zaharat a crescut. „Obezitatea si tulburarile severe ale metabolismului – asa-numitul sindrom X metabolic – sunt cel mai adesea responsabile de aparitia diabetului zaharat tip 2.

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au aratat printr-un studiu ca, in grupul adultilor obezi, care au deja tulburari metabolice, consumul de produse lactate scade riscul de aparitie a diabetului zaharat. De ce produsele lactate?

Se pare ca efectele protectoare provin din continutul bogat in calciu, magneziu si potasiu, care reduc riscul de incidenta a diabetului zaharat”, a declarat Dr. Nirvana Georgescu – Manager de Calitate Medicover. Pentru persoanele supraponderale este recomandat consumul de lapte partial sau total degresat.

Prin tehnologia UHT (Ultra High Temperature) laptele este incalzit rapid la o temperatura de 135-150 de grade pentru 2-4 secunde, apoi este racit brusc si ambalat aseptic. In acest mod, gustul si continutul de minerale si vitamine se pastreaza neschimbat.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”