J.K. Rowling a donat 1 milion de lire sterline pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost şi a victimelor violenţei domestice

Scriitoarea britanică a declarat că banii vor fi donaţi organizaţiilor de caritate care ajută persoanele vulnerabile.
05.05.2020 | Autor: Paula Rotaru
J.K. Rowling a donat 1 milion de lire sterline pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost şi a victimelor violenţei domestice

J.K. Rowling, autoarea celebrelor volume „Harry Potter”, a anunţat într-o postare pe Twitter că donează 1 milion de lire sterline pentru a ajuta victimele violenţei domestice, dar şi persoanele fără adăpost.

Scriitoarea în vârstă de 54 de ani a declarat că banii vor fi donaţi organizaţiilor de caritate Crisis (care sprijină persoanele fără adăpost) şi Refuge (care ajută victimele violenţei domestice).


Anunţul a fost făcut pe Twitter pe data de 2 mai, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională Harry Potter.

„Din păcate, oamenii cei mai săraci şi mai vulnerabili sunt în această perioadă loviţi cel mai crunt”, a scris Rowling pe Twitter.

În luna aprilie, fundaţia caritabilă a Rihannei – Clara Lionel Foundation – şi cea a rapperului Jay Z – Shawn Carter Foundation –, împreună cu CEO-ul Twitter, Jac Dorsey, au strâns nu mai puţin de 6,2 milioane de dolari pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile.

„Am observat o creştere cu peste 50% a cazurilor de violenţă domestică în ultima lună”, a declarat un reprezentant al organizaţiei caritabile Refuge.

Fenomenul violenţei domestice a luat amploare în ultima perioadă, ca urmare a măsurilor de izolare la domiciliu pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Cel mai nou articol Video: