Invata sa aplici corect tusul pentru ochi, pentru o privire enigmatica, hipnotica

Eyelinerul lichid este unul dintre produsele preferate ale femeilor atunci cand vor sa isi accentueze privirea si isi doresc un look in stilul anilor ‘60.
  • Publicat:
Invata sa aplici corect tusul pentru ochi, pentru o privire enigmatica, hipnotica
Invata sa aplici corect tusul pentru ochi, pentru o privire enigmatica, hipnotica

Eyelinerul lichid este unul dintre produsele preferate ale femeilor atunci cand vor sa isi accentueze privirea si isi doresc un look in stilul anilor ‘60.

Pentru un look stilat, sofisticat si pentru a reusi sa iti desenezi acea “coada de randunica” perfecta pe pleoapa superioara, trebuie in primul rand sa alegi eyelinerul lichid potrivit, care sa aiba o pensula foarte fina, dar ferma si o textura a tusului echilibrata: nici prea subtire, dar nici prea groasa.

Tusul lichid este ceva mai pretentios la aplicare si necesita mai multa atentie la detalii, rabdare si o dexteritate sporita. Cu toate astea, nu este imposibil sa te machiezi corect, chiar si la tine acasa! Trebuie doar sa urmezi cativa pasi simpli:

Regula nr.1: Tusul lichid se foloseste doar pe pleoapa superioara, textura lui fiind prea grea pentru a desena si pleoapa inferioara. Aici intervine creionul dermatograf.

Regula nr.2: Curata fata cu un demachiant tonifiant, iar apoi aplica baza de fond de ten. Fata si pleoapele superioare trebuie pudrate delicat pentru ca machiajul sa reziste.

Regula nr.3:
Ai grija sa ai la indemana numeroase discuri si servetele demachiante. Acest tip de make-up nu-ti va iesi din prima, insa nu trebuie sa disperi. Perseverenta este cheia!

Regula nr.4:
Pentru ca nu ai inca experienta, traseaza cateva umbre fine cu dermatograful, linii pe care le vei respecta atunci cand treci la tus. Incearca sa nu depasesti conturul desenat. Daca nu reusesti, demachiaza-te si mai incearca o data!

Regula nr.5: Aplicarea tusului lichid incepe de la mijlocul pleoapei si se continua spre coltul exterior al ochiului, crescand gradat ca si latime.

Regula nr.6: Pe pleoapa inferioara traseaza cu dermatograful nergu o linie subtire, paralela cu cea de pe pleoapa superioara.

Regula nr.8: Cu un betisor cu vata sterge toate micile imperfectiuni. Vrei un look fara cusur, nu-i asa?

Regula nr.9:
Respecta intotdeauna linia naturala a ochiului tau si nu exagera. Doar nu vrei sa semeni cu Amy Winehouse!

Regula nr.10: Armonizeaza acest tip de make-up cu un rimel pentru curbare a genelor si un gloss transparent. Atunci cand pui accent pe ochi nu trebuie sa scoti si buzele in evidenta.

Sunt foarte multe vedete care prefera „coada de randunica” sau „ochi de pisica” asa cum mai este numit make-up-ul cu eyeliner lichid. Printre ele se numara Angelina Jolie, Madonna, Rihanna, Sophie Ellis Bextor, Eva Mendes si multe altele.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân