Injecţia contraceptivă pentru bărbaţi!

Bărbaţii ar putea beneficia în curând de un mijloc contraceptiv cu efecte durabile - care nu are legătură cu prezervativul -, sub forma unei injecţii cu un hidrogel polimeric, care ar putea fi disponibilă pe piaţă peste trei ani, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
  • Publicat:
Injecţia contraceptivă pentru bărbaţi!

Bărbaţii ar putea beneficia în curând de un mijloc contraceptiv cu efecte durabile – care nu are legătură cu prezervativul -, sub forma unei injecţii cu un hidrogel polimeric, care ar putea fi disponibilă pe piaţă peste trei ani, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Potrivit unei organizaţii non-profit, primele teste realizate cu această injecţie contraceptivă, Vasalgel, au generat rezultate încurajatoare. Creatorii săi spun că noul medicament va fi ieftin, reversibil şi cu efecte de lungă durată.

Vasalgel este un hidrogel polimeric care este injectat în „canalul deferent” – tubul prin care trece sperma în drumul ei spre penis.

Gelul acţionează prin blocarea spermei, prevenind astfel sarcinile nedorite.

Vasalgel a fost creat de Fundaţia Parsemus, o organizaţie non-profit care dezvoltă soluţii medicale cu costuri mici.

Reprezentanţii acesteia spun că procedura are acelaşi efect cu vasectomia, dar este mai puţin invazivă, întrucât nu este nevoie o intervenţie chirurgicală, iar canalul deferent este blocat cu gel, nu secţionat.

În timpul testelor realizate pe babuini, trei masculi au fost injectaţi cu Vasalgel. Fiecare dintre aceşti masculi a fost lăsat să trăiască în compania unui număr de 10-15 femele. După şase luni, niciuna dintre femele nu era gravidă. Testul se va încheia la sfârşitul acestui an.

Dacă rezultatele finale vor confirma aşteptările lor, creatorii gelului vor să înceapă să îl testeze pe pacieţi umani anul viitor.

Metoda este de asemenea reversibilă, deoarece, dacă pacienţii vor ca sperma lor să fie deblocată, un alt polimer poate fi injectat pentru a dizolva Vasalgel.

Produsul se bazează pe o altă metodă contraceptivă pentru bărbaţi care este dezvoltată în această perioadă, RISUG. Ambele se bazează pe metoda blocării canalului deferent. Se spune că injecţia cu RISUG asigură o protecţie de 10 ani.

Printre celelalte metode contraceptive pentru bărbaţi aflate în dezvoltare se numără şi „pastila orgasmului uscat” sau „pastila cearceafurilor curate”. Aceasta este un medicament care poate fi luat înainte de a face sex şi care duce la un orgasm lipsit de spermă. Bărbatul resimte orgasmul la fel de intens, însă fără ca sperma să fie ejaculată.
Creatorii metodei vor să obţină un medicament care să aibă efect la două ore după ce este ingerată şi care să ofere protecţie pentru 24 de ore. Bărbaţii vor putea să ia această pastilă înainte de a întreţine raporturi sexuale. Cercetătorii cred că noul medicament ar putea fi eficient şi în scăderea riscului de transmitere a HIV de la bărbat către partenerii de sex ai acestuia. Pilula este concepută de cercetătorii Nnaemeka Amobio şi Christopher Smith de la Kings College London.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Operaţiile estetice cresc pofta de sex
Operaţiile estetice cresc pofta de sex
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”