În timp ce guvernele europene achiziţionează 400 mil. de vaccinuri anti-COVID de la AstraZeneca, Ministerul Sănătăţii din România nu a demarat nici măcar negocieri (EXCLUSIV)

Acest acord va asigura accesul a sute de milioane de europeni la vaccinul Universităţii Oxford după aprobare, dar surse din sistemul medical au declarat că Ministerul Sănătăţii din România nici măcar nu a început negocierile pentru achiziţionarea acestui potenţial vaccin revoluţionar.
  • Publicat:
În timp ce guvernele europene achiziţionează 400 mil. de vaccinuri anti-COVID de la AstraZeneca, Ministerul Sănătăţii din România nu a demarat nici măcar negocieri (EXCLUSIV)

Lupta împotriva noului coronavirus se duce pe toate „fronturile”, în prima linie aflându-se medicii care depun eforturi uriaşe pentru a salva vieţile celor infectaţi. Dar, la rândul lor, savanţii rămân în laboratoarele performante pentru a încerca să descopere vaccinul-minune care să învingă „ucigaşul nevăzut”. Producătorul britanic AstraZeneca a semnat deja un contract cu mai multe guverne europene, pentru a furniza 400 de milioane de doze ale unui potenţial vaccin care să învingă noul coronavirus, a anunţat agenţia Reuters. 

Cercetările se află în stadiu avansat – vaccinul intrând, în prezent, în testele clinice –, iar reprezentanţii companiei au anunţat că acest vaccin produs în laboratoarele Universităţii Oxford ar putea fi livrat până la sfârşitul acestui an.

Acces echitabil tuturor ţărilor participante din Europa, dar…

Surpriză, însă, la Bucureşti! Surse din sistemul medical au declarat pentru Gândul.ro că Ministerul Sănătăţii din România nici măcar nu a început negocierile pentru achiziţionarea acestui potenţial vaccin revoluţionar.

Potrivit informaţiilor obţinute de reporterii Gândul.ro, Alianţa Europeană pentru Vaccin (IVA) – grup format din Franţa, Germania, Italia şi Olanda – a semnat un contract cu compania AstraZeneca pentru livrarea dozelor anti-COVID, numai că Ministerul Sănătăţii n-a manifestat niciun interes, deocamdată, faţă de acest vaccin.

Citeşte continuarea pe Gândul.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân