Harnici şi deprimaţi

Funcţionarii care lucrează cel puţin 11 ore pe zi se confruntă cu un risc de 2 ori mai mare de a suferi de depresie gravă, faţă de colegii lor care muncesc 7 ore pe zi.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Harnici şi deprimaţi

Funcţionarii care lucrează cel puţin 11 ore pe zi se confruntă cu un risc de 2 ori mai mare de a suferi de depresie gravă, faţă de colegii lor care muncesc 7 ore pe zi, arată un studiu realizat în Marea Britanie şi publicat în SUA.

Cercetătorii au constatat că funcţionarii care lucrau cel puţin 11ore pe zi îşi sporeau riscul de depresie clinică de 2,3 până la 2,5 ori, în comparaţie cu cei care respectau un program de 7 ore de muncă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Un nou leac sub soare
Un nou leac sub soare
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”