Gelul comestibil care îţi taie pofta de mâncare – ai mânca aşa ceva?

Un gel comestibil care oferă senzaţia de saţietate, contribuind la pierderea în greutate, a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, din Marea Britanie. Gelul se umflă în stomac, este dificil de digerat şi astfel induce senzaţia de saţietate, reducând nevoia de a lua gustări sau de a mânca excesiv.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Gelul comestibil care îţi taie pofta de mâncare - ai mânca aşa ceva?

Un gel comestibil care oferă senzaţia de saţietate, contribuind la pierderea în greutate, a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, din Marea Britanie. Gelul se umflă în stomac, este dificil de digerat şi astfel induce senzaţia de saţietate, reducând nevoia de a lua gustări sau de a mânca excesiv.

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au făcut descoperirea în timp ce combinau diferite alimente, informează dailymail.co.uk. Ingredientele – derivate din alge marine, amidon şi coajă de citrice – formează un gel solubil în apă care poate fi în mod normal folosit pentru îngroşarea sosurilor şi altor preparate culinare, fiind frecvent utilizate în gastronomia moleculară atât de aclamată de maeştrii bucătari britanici precum Heston Blumenthal.

Însă, expuse la acizii din stomac, ingredientele încep să se umfle şi să se combine pentru a forma un gel solid, potrivit studiului publicat în Food Hydrocolloids.

Deşi oferă senzaţia de saţietate, gelul nu furnizează însă organismului energia pe care ar obţine-o de la alimentele normale.

Cercetătorii speră să dezvolte această substanţă pentru a putea fi încorporată în alimentele de zi cu zi.

Coordonatorul de proiect, Jennifer Bradbeer, spune că descoperirea ar putea ajuta la reducerea numărului de persoane obeze – în Marea Britanie, 64% dintre adulţi sunt supraponderali sau obezi.

Aproximativ 33% dintre adulţii din întreaga lume – 1,46 de miliarde – sunt în prezent clasificaţi ca fiind obezi sau supraponderali, se arată într-un raport realizat de Overseas Development Institute din Marea Britanie.

Raportul realizat de Overseas Development Institute a arătat că obezitatea şi consumul excesiv de grăsimi şi sare au legătură cu creşterea la nivel global a numărului cazurilor de boli nontransmisibile, precum cancer, diabet, boli ale inimii şi accidente vasculare cerebrale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: