Gata cu înţepăturile! Oamenii de ştiinţă au găsit o modalitate inedită prin care să renunţe la seringi

Înghiţi o „bomboană” şi eşti protejat de virusuri! Sună simplu? Chiar este!
  • Publicat:
Gata cu înţepăturile! Oamenii de ştiinţă au găsit o modalitate inedită prin care să renunţe la seringi
Sursa foto: Maria Croyle/CC BY-ND

În cursa pentru dezvoltarea unui vaccin eficient împotriva coronavirusului, o echipă de savanţi se gândeşte deja la modul în care vor fi distribuite acestea pe suprafaţa Globului. Provocarea majoră, susţin aceştia, este procesul de producţie în masă a vaccinurilor şi distribuirea acestora către zonele vulnerabile. Maria Croyle, profesor de farmaceutică la Universitatea Texas din Austin, Statele Unite, a dezvoltat, împreună cu echipa ei de specialişti, o metodă inedită de administrare a virusului viu stabilizat şi a altor substanţe, care nu implică folosirea seringilor.

Savanţii au realizat un fel de „bomboană” plată care se administrează pe cale orală şi se dizolvă rapid, eliberând în organism substanţele cu rol protector, se arată în raportul publicat în Jurnalul Science Advances.

Procesul de producţie este mult mai ieftin şi mai uşor, în comparaţie cu cel al vaccinurilor, iar distribuţia acestor biofilme este uşurată, deoarece nu ocupă mult spaţiu, pot fi transportate într-un simplu plic, afirmă inventatorii.

Sperăm ca acest produs să poată fi comercializat în cel mult doi ani, după obţinerea tuturor aprobărilor din partea instituţiilor abilitate”, adaugă dr. Croyle.

Vaccinurile îşi pierd eficienţa în timp, care depinde foarte mult de temperatura la care sunt ţinute.

Prin urmare, crearea unui biofilm dizolvabil care poate asigura aceeaşi protecţie împotriva virusurilor şi bacteriilor, fără a fi necesare condiţii speciale de transport sau depozitare, este o descoperire revoluţionară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân