Gagdeturi care te ajută să fii în formă

Ritmul vieţii de zi cu zi devine tot mai alert, iar eficientizarea timpului pentru a face faţă tuturor activităţilor este în fiecare zi o provocare. Pentru un stil de viaţă cât mai sănătos şi pentru a te putea menţine în cea mai bună formă, ai nevoie de dispozitive care să te ajute cât mai mult în organizarea fiecărei zile.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Gagdeturi care te ajută să fii în formă

Ritmul vieţii de zi cu zi devine tot mai alert, iar eficientizarea timpului pentru a face faţă tuturor activităţilor este în fiecare zi o provocare.

Pentru un stil de viaţă cât mai sănătos şi pentru a te putea menţine în cea mai bună formă, ai nevoie de dispozitive care să te ajute cât mai mult în organizarea fiecărei zile.

Astfel de dispozitive inteligente purtabile pot transforma telefonul într-un asistent personal, pentru ca tu să te poţi bucura atât de conectivitate, cât şi de un stil de viaţă sănătos.

Pedometrul, istoricul dietelor şi exerciţiilor şi, ca noutate, sistemul prin care poţi afla cu uşurinţă ritmul cardiac fac din aceste gadgeturi partenerul de încredere pentru tine, atunci când vrei să te menţii în formă.

„Îmi place foarte mult tipul de disciplină pe care îl imprimă sportul. Îmi place pentru că, înţeleasă şi urmată, această disciplină e cuantificabilă, vezi rezultatele. Un antrenament intens, o masă gustoasă şi sănătoasă şi odihna pot să îţi transforme corpul şi mintea astfel încât, cu fiecare zi care trece, devii mai puternic, mai rezistent, mai energic. Este important să ştiu cât am alergat, cât de mult mi-am forţat corpul şi, de asemenea, să am o evidenţă cât mai exactă a caloriilor consumate în timpul unei zile”, mărturiseşte Andreea Vasile, membru al comunităţii LimitlessTotal Body Makeover.

Fie că vrei să afli dacă ai parcurs cel puţin numărul minim de paşi indicat de medic pentru a te menţine în formă, fie că aleargi frecvent în parc sau pe piste special amenajate, pedometrul îţi va monitoriza distanţa parcursă, pentru un antrenament cât mai reuşit.

De asemenea, există funcţii prin care smartphone-ul se transformă într-un jurnal personal în care îţi poţi ţine evidenţa alimentelor consumate pe parcursul fiecărei zile, a caloriilor arse şi multe alte informaţii care completează un regim de viaţă sănătos.

„Cel mai eficient antrenament pentru obţinerea unei compoziţii corporale optime este cel care se încadrează în zona de antrenament compatibilă cu obiectivul de remodelare corporală pe care îl ai, antrenament care trebuie obligatoriu corelat şi cu nutriţia. Cu alte cuvinte, trebuie să fim atenţi şi la ce mâncăm, şi la ce fel de exericţii facem, la ce puls avem, astfel încât să avem cele mai bune rezultate”, explică Valentin Vasile, specialist nutriţie sportivă.

Funcţia de măsurare a ritmului cardiac oferită de unul din cele mai moderne smartphone-uri este, de asemenea, o noutate care îţi oferă posibilitatea de a-ţi verifica pulsul ori de câte ori este nevoie, fiind o funcţie utilă atât pentru cei care practică un sport intens cât şi pentru cei care vor să ştie doar că pulsul este în limitele normale.

Aplicaţiile speciale de fitness (precum Endomondo, RunKeeper, Lark, MapMyRun şi MapMyRide) sunt personalizate şi îşi aduc posibilitatea de a monitoriza cu uşurinţă pulsul, caloriile pierdute şi distanţa parcursă.

Astfel tehnologia de ultimă generaţie te ajută ca să te bucuri de un stil de viaţă activ.

Sursa: Samsung

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”