Furculiţa care face mâncarea să pară mai sărată

Dacă îţi place să mănânci sărat, dar îţi faci griji în privinţa consumului excesiv de sare o nouă invenţie ţi-ar putea fi de ajutor. Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au inventat o furculiţă care îţi atinge papilele gustative cu şocuri electrice pentru a face mâncarea să pară mai sărată.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Furculiţa care face mâncarea să pară mai sărată
Dacă îţi place să mănânci sărat, dar îţi faci griji în privinţa consumului excesiv de sare o nouă invenţie ţi-ar putea fi de ajutor. Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au inventat o furculiţă care îţi atinge papilele gustative cu şocuri electrice pentru a face mâncarea să pară mai sărată. 
 
Furculiţa a fost testată săptămâna aceasta într-un restaurant din Tokyo. Clienţilor li s-a oferit o masă cu cinci feluri de mâncare, fără sare, iar această furculiţă a fost vedeta experimentului. Gustul sărat este declanşat de curentul electric generat de tacâmul respectiv. Furculiţa electrică poate induce şi senzaţia de gust amar şi acru metalic.
 
Cercetătorul Hiromi Nakamura a spus că a petrecut ultimii şase ani în căutarea unui mod de a crea gusturi utilizând curenţi electrici.
Furculiţa nu este încă de vânzare pentru publicul larg, însă lanţul de restaurante JWT a declarat că echipa sa de planificare va fi prima care va achiziţiona această nouă invenţie. 
 
Efectele nocive ale excesului de sare se traduc în hipertensiune, afecţiuni cardiovasculare, îngreunarea procesului de vindecare a bolilor, retenţie de apă în organism, care favorizează depunerea kilogramelor, şi împiedicarea absorbţiei de calciu, care afectează sistemul osos şi creşte riscul de osteoporoză.
 
Din cauza consumului excesiv de sare, România se situează pe primele locuri în Europa la numărul de cazuri de boli cardiovasculare, cu peste 3 milioane de pacienţi în clinicile de cardiologie.
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân