Fructele de mare, elixir al tinereţii?

Oamenii de ştiinţă elveţieni au descoperit că un anumit compus prezent în fructele de mare ar putea fi secretul unei vieţi îndelungate, ferită de probleme de sănătate.
Autor: Paula Rotaru
Fructele de mare, elixir al tinereţii?

Oamenii de ştiinţă elveţieni au descoperit că un anumit compus prezent în fructele de mare ar putea fi secretul unei vieţi îndelungate, ferită de probleme de sănătate.

Potrivit acestora, glucozamina prezentă în homari, crabi sau creveţi ar putea prelungi speranţa de viaţă cu cel puţin 10%, procent echivalent cu circa 8 ani de viaţă.

În cadrul studiului, experţii au administrat cobailor un supliment pe bază de glucozamină, fără a le schimba regimul alimentar obişnuit, şi au observat, prin comparaţie, că acest grup a trăit mai mult decât eşantionul de control, care nu a primit acest supliment.

Biochimistul Michael Ristow, unul dintre autorii studiului, afirmă că „spre deosebire de alte molecule care ar putea prelungi speranţa de viaţă, glucozamina nu are efecte secundare notabile. Singurul risc posibil ar putea fi alergiile, substanţa fiind extrasă din carapacele de crustacee.”

Deşi studiul a fost efectuat pe animale de laborator, rezultatele sunt promiţătoare şi ar putea avea acelaşi efect şi în cazul oamenilor.