Foștii președinți americani Obama, Bush și Clinton s-au oferit voluntari pentru vaccinul anti-COVID, pentru a demonstra că este sigur

  • Publicat:
Foștii președinți americani Obama, Bush și Clinton s-au oferit voluntari pentru vaccinul anti-COVID, pentru a demonstra că este sigur

Foștii președinți Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton s-au oferit voluntari pentru a primi vaccinul anti-COVID-19, în timp ce sunt filmați pentru a încuraja oamenii să se vaccineze, odată ce acesta va fi aprobat de autoritațile americane.

Cei trei cei mai recenți președinți ai SUA speră că această campanie îi va face pe oameni să aibă mai multă încredere în vaccinul împotriva noului coronavirus.

Freddy Ford, șeful de cabinet al lui Bush a declarat că cel de-al 43-lea președinte i-a contactat pe medicul Anthony Fauci – directorul Institutului Naționat de Alergii și Boli Infecțioase și expert în boli infecțioase și pe dr. Deborah Birx, coordonatorul de răspuns la coronavirus de la Casa Albă, pentru a vedea cum ar putea ajuta la promovarea vaccinului.

„În primul rând, vaccinurile trebuie considerate sigure și administrate populației din categoriile de prioritate. Ulterior, președintele Bush va sta la rând pentru a-și primi doza și ar face asta încântat în fața camerelor de filmat”, a declarat Ford, potrivit CNN.

Secretarul de presă al lui Clinton a spus că fostul președinte este dispus, de asemenea, să fie filmat atunci când va fi vaccinat.

„Președintele Clinton va face vaccinul cu siguranță pe cât de repede este disponibil pentru el, în funcție de prioritizarea efectuată de autoritățile din sănătate. Îl va face într-un mod public pentru a îndemna americanii să facă la fel”, a spus Angel Urena.

Barack Obama este dispus să facă vaccinul anti-COVID

Barack Obama a spus într-un interviu că dacă medicul Fauci spune că vaccinul împotriva coronavirusului este sigur, el are încredere în specialist.

„În oameni precum Anthony Fauci, pe care îl cunosc, am lucrat cu el, am încredere absolută”, a spus Obama. „Așa că dacă Anthony Fauci îmi spune că vaccinul este sigur, și ne putem vaccina ca să imunizăm de COVID-19, cu siguranță îl voi face”, a completat fostul președinte american.

„Vă promit că după ce va fi administrat persoanelor din categoriile de risc, îl voi face și eu. Aș putea să îl fac în timp ce sunt filmat, pentru ca oamenii să știe că am încredere în știință și ceea în ce nu am încredere este Covid”, a precizat Obama.

Vaccinul anti-COVID Pfizer a fost aprobat în Marea Britanie

Autoritățile britanice au aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer & BioNTech, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă imunizarea categoriilor considerate la risc.

Primele 800.000 de doze (din cele 40 de milioane comandate) de vaccin anti-COVID Pfizer, a cărui eficacitate în testele clinice este de 95%, vor ajunge în Marea Britaniei zilele acestea, iar de săptămâna viitoare va începe imunizarea personalului medical la risc de infecție.

„Considerăm vă vaccinul îndeplinește toate rigorile științifice și standardele de siguranță, calitate și eficiență”, a declarat Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie.

Pe lângă personalul medical, vor fi vaccinate și persoanele vulnerabile aflate în centre de bătrâni, cu boli cronice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân