Foita contraceptiva ofera protectie relativa

Foita contraceptiva este o metoda de contraceptie, insa nu la fel de eficace precum pilula contraceptiva sau prezervativul. Foita contrtaceptiva are o eficacitate de 60 la suta.
  • Publicat:
Foita contraceptiva ofera protectie relativa
Foita contraceptiva ofera protectie relativa

Metoda e „sigura“ in proportie de 60%. „Istorica“ foita, brevetata inainte de ‘89 in Romania, a rezistat si in era prezervativelor.

Ginecologii avertizeaza ca foitele contraceptive provoaca alergii si infectii vaginale. „Aceste foite au in compozitie spermicizi care pot duce la aparitia unor alergii si infectii in zona genitala, datorita compozitiei chimice pe care aceste produse le au.

Fiecare persoana are o anumita sensibilitate in zona respectiva, iar in contact cu acestea pot aparea reactii adverse”, afirma dr. Irina Casighera, medic de planificare familiala. Specialistii mentioneaza ca aceste foite, sub actiunea temperaturii corpului si a secretiilor vaginale, se topesc transformandu-se intr-o spuma cu proprietati spermicide.

„Printre dezavantajele spermicidelor se numara si senzatii neplacute de caldura si usturime in interiorul vaginului sau in jurul organului sexual barbatesc, mai ales daca sunt folosite de mai multe ori consecutiv. Aceste foite nu ofera siguranta suta la suta. O femeie care foloseste aceasta metoda de contraceptie este protejata in proportie de 60 la suta.

Mai mult, eficienta spermicidelor creste daca sunt folosite impreuna cu o alta metoda contraceptiva de bariera cum ar fi diafragma. Aceasta metoda nu protejeaza partenerii de bolile cu transmitere sexuala, foitele contraceptive pot evita aparitia unei sarcini nedorite”, afirma dr. Irina Casighera.

Medicii precizeaza ca aceste foite trebuie lasate timp de cinci-zece minute sa se topesca, pentru ca protectia sa fie cat de cat asigurata. Specialistii recomanda ca  dupa act sexual sa se foloseasca o singura foita contraceptiva. Farmacistii precizeaza ca aceasta metoda de contraceptie este pe locul al treilea dupa prezervative si anticonceptionale.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”