Femeile care dorm putin, predispuse la cancer mamar

Peste 60 la suta dintre femeile care dorm mai putin de sase ore pe noapte risca sa se imbolnaveasca de cancer la san, sustin cercetatorii japonezi.
  • Publicat:
Femeile care dorm putin, predispuse la cancer mamar
Femeile care dorm putin, predispuse la cancer mamar

Peste 60 la suta dintre femeile care dorm mai putin de sase ore pe noapte risca sa se imbolnaveasca de cancer la san, sustin cercetatorii japonezi. Cercetatorii afirma ca in timpul somnului se produce hormonul melatonin, care joaca un rol important in protejarea femeilor de cancerul mamar.

Acest hormon mai este cunoscut si sub denumirea de hormonul intunericului, afirma japonezii, al carui nivel maxim de productie apare in jurul orei patru dimineata. Pentru realizarea acestui studiu au fost monitorizate aproximativ 24.000 de femei, cu varsta cuprinsa intre 40 si 79 de ani.

Specialistii le-au supravegheat pe o perioada de opt ani, timp in care le-au facut analize pentru depistarea cancerului mamar. Rezultatele au aratat ca femeile care dormeau sase ore pe noapte sau mai putin prezentau riscul de a dezvolta celule cancerigene la nivelul sanului.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Un om din 10 sufera de fobie sociala
Un om din 10 sufera de fobie sociala
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân