Fanbook răspândeşte printre copii obiceiul de a citi o carte pe lună!

Sâmbătă, între 11:00 şi 13:00, vom susţine ultima ediţie a modului pilot pentru copiii între 12 şi 14 ani, iar invitatul special este scriitorul Mircea Cărtărescu.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Fanbook răspândeşte printre copii obiceiul de a citi o carte pe lună!

Clubul de lectură Fanbook îşi propune să le arate copiilor ce înseamnă poftă de lectură şi să-i surprindă la fiecare ediţie prin prezenţa unui invitat special din mediul literar, artistic, cinematografic etc.

Sâmbătă, între 11:00 şi 13:00, vom susţine ultima ediţie a modului pilot pentru copiii între 12 şi 14 ani, iar invitatul special este scriitorul Mircea Cărtărescu.

Modulul pilot al proiectului a fost organizat sub forma a patru întâlniri lunare şi până în prezent i-a avut ca invitaţi pe scriitorii: Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Denisa Comănescu, pe criticul de film Ileana Bîrsan şi pe actorul Paul Ipate.

Din luna martie, Fanbook se va extinde, continuând întâlnirile lunare pe două grupe de vârstă: 12 -14 ani şi 15-18 ani. Partener al proiectului este Editura Humanitas, iar gazdele sunt: Asociaţia CSR Mindset şi Librăria Humanitas de la Cişmigiu.

Ce activităţi se întamplă la Fanbook:

  • copiii citesc o carte pe lună, ascultă şi interpretează povestiri sau personaje, interacţionează cu autorii, sunt încurajaţi să pună întrebări şi să expună situaţii cu care se confruntă sau pe care şi le imaginează
  • dau frâu liber ideilor, participă la jocuri şi dezbateri ce stimulează inteligenţa, îşi intervievează invitaţii

Ce spun copiii despre Fanbook:

“Citesc cărţi speciale. Îmi plac cărţile noi, în care personajele sunt copii.” Radu Sofica, 13 ani
“Vin tot timpul cu plăcere. Mi-au plăcut cărţile recomandate şi sunt tristă că sunt doar patru întâlniri.” Alexia Manea, 12 ani

O parte dintre interviurile filmate în luna decembrie le găsiţi pe canalul oficial de Youtube al Asociaţiei CSR Mindset.

Pentru că vrem să ducem faptele bune până la capăt, cu banii strânşi din taxa de înscriere de 100 lei, urmează să cumpărăm cărţi pe care le vom oferi altor copii, cei internaţi în spitale. Cărţile vor fi achiziţionate în urma propunerilor primite de la copiii din Clubul de lectură Fanbook.

CSR Mindset, iniţiatorul şi organizatorul clubului de lectură Fanbook, este o organizaţie dedicată proiectelor de responsabilitate socială în educaţie, social şi mediu. Membrii fondatori ai CSR Mindset au o experienţă de peste 5 ani în proiecte de strângere de fonduri, implementare şi management.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”